25 Οκτωβρίου 2012

Δεν ψηφίζει αλλά και δεν καταψηφίζει τα μέτρα η ΔΗΜΑΡ αν έρθουν σε ένα άρθρο

Συνεδριάζει εκτάκτως η εκτελεστική επιτροπή της ΔΗΜΑΡ αυτή την ώρα προκειμένου να συζητήσει για τη στάση του κόμματος έναντι της συμφωνίας με την τρόικα, στην οποία έχει καταλήξει η κυβέρνηση. Κύκλοι της ΔΗΜΑΡ διαμηνύουν ότι «εάν η κυβέρνηση επιμείνει και φέρει ένα άρθρο μόνο για το μέτρα εμείς δεν θα το ψηφίσουμε, αλλά και δεν θα το καταψηφίσουμε» , σε μια αναφορά που παραπέμπει εμμέσως σε μια συμβιβαστική» φόρμουλα με το να δηλώσουν "παρών" για να μην υπάρξει αδιέξοδο με απρόβλεπτες συνέπειες στην κυβερνητική συνοχή, αν και δεν είναι γνωστό μέχρι στιγμής πως αντιδρά το Μέγαρο Μαξίμου στη συγκεκριμένη εκδοχή.

Μία ακόμη συμβιβαστική πρόταση που καταθέτει στο τραπέζι η ΔΗΜΑΡ είναι να υπάρξουν ισοδύναμα μέτρα και να κατατεθούν εκ νέου οι προτάσεις για τις εργασισκές σχέσεις.

Το «αγκάθι» στην υπερψήφιση των μέτρων είναι το ζήτημα της συμφωνίας για τις εργασιακές σχέσεις, για το οποίο η ΔΗΜΑΡ αναγνωρίζει ότι έχουν γίνει βελτιώσεις έναντι του αρχικού σχεδίου αλλά ζητά να γίνουν κι άλλες. Κάτι το οποίο όμως υποστηρίζει ότι είναι αδύνατον πλέον ο υπουργός Οικονομικών κ. Στουρνάρας.

Το πρωί πάντως υπήρξε νέα συνάντηση του αρμόδιου της ΔΗΜΑΡ για την Οικονομία κ. Δ. Χατζησωκράτη με τον υπουργό Επικρατείας κ. Δ. Σταμάτη.

Η ΔΗΜΑΡ πρότεινε τρεις λύσεις στην κυβέρνηση: απόσυρση της επίμαχης διάταξης για τα εργασιακά ώστε να έρθει αργότερα , «αστερίσκος» για επανεξέταση της συμφωνίας , ξεχωριστό άρθρο για τα εργασιακά. Το μήνυμα επίσης της ΔΗΜΑΡ είναι ότι στηρίζει την κυβέρνηση και δεν επιθυμεί την πτώση της αλλά και ότι «το θέμα δεν είναι υπουργού, είναι του πρωθυπουργού».

star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου