17 Οκτωβρίου 2012

Τα «ναι μεν αλλά» του Σάντος και ο... γκολτζής που δεν είχε ο Χιπ

Στο αποτέλεσμα και όχι στην εμφάνιση της Εθνικής ποδοσφαίρου στάθηκε ο Φερνάντο Σάντος μετά το παιχνίδι με την Σλοβακία. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός επεσήμανε ότι η ομάδα μπορεί να μην έπαιξε επιθετικά όπως και στα προηγούμενα ματς αλλά σωστά και έτσι κατάφερε να πάρει μια πολύ σημαντική νίκη. Οι σημαντικότερες δηλώσεις του Φερνάντο Σάντος μετά το παιχνίδι με τη Σλοβακία:

«Ήταν μία νίκη δύσκολη αλλά και με ιδιαίτερη γεύση όπως όλες οι νίκες, απέναντί σε μια πολύ καλή ομάδα. Στο πρώτο ημίχρονο ήταν ισορροπημένο παιχνίδι. Είχαμε την πρωτοβουλία. Αλλά και η Σλοβακία ήταν επικίνδυνη με αντεπιθέσεις. Στο δεύτερο η Σλοβακία μπήκε δυνατά. Εμείς αντιδράσαμε και δημιουργήσαμε προϋποθέσεις για γκολ κάτι που ήρθε. Μετά είχαμε το υπέρ μας 1-0, μοχθήσαμε. Η Σλοβακία έδωσε τα πάντα έπαιξε με πολλούς παίκτες στην επίθεση αλλά τελικά πήραμε ένα αποτέλεσμα που είναι πολύ σημαντικό για εμάς.

Με μπερδεύει το γεγονός ότι λέτε πως δεν παίξαμε καλά. Παίξαμε σωστά. Ίσως όχι τόσο επιθετικά όπως και τις άλλες φορές στα άλλα παιχνίδια αλλά το ότι πήραμε τη νίκη αποδεικνύει ότι παίξαμε σωστά και καλά. Έτσι κι αλλιώς καμία από τις δύο ομάδες δεν θα μπορούσε να παίξει καλά σε ένα τέτοιο γήπεδο με αυτό τον αγωνιστικό χώρο.

Η Σλοβακία προερχόταν από μία ισοπαλία και ήταν λογικό να μπει δυνατά. Στο πρώτο ημίχρονο είχαμε τον έλεγχο του ρυθμού και είχαμε δημιουργήσει φάσεις για να πετύχουμε ένα τέρμα. Στο δεύτερο ημίχρονο ήταν λογικό να πιέσει η Σλοβακία καθώς θέλει και αυτή τη νίκη και την πρόκριση. Είναι μια καλή ομάδα. Και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι παίξαμε με τις δύο καλύτερες ομάδες στον όμιλό μας. Δείξαμε πάθος και αποφασιστικότητα και ήμασταν αυτοί που έπρεπε για να πάρουμε το αποτέλεσμα».

Χιπ: «Δεν είχαμε έναν γκολτζή»

Απαρηγόρητος ήταν μετά τον αγώνα με την Εθνική μας ο τεχνικός των Σλοβάκων, Μίχαλ Χιπ, που αναφέρθηκε στην ανωτερότητα της ομάδας στο παιχνίδι στην Μπρατισλάβα. Ωστόσο, έπλεξε το εγκώμιο των Ελλήνων ποδοσφαιριστών.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Οι Έλληνες ξέρουν πώς μέσα από τέτοιες συνθήκες να βγαίνουν νικητές. Εμείς κάναμε καλό παιχνίδι, αλλά το αποτέλεσμα λέει ότι δεν πετύχαμε γκολ. Αυτοί οι αγώνες πρέπει να κερδίζονται.

Θα προσπαθήσουμε στα επόμενα παιχνίδια να πάρουμε κάτι καλό. Θα ξαναπαίξουμε με την Ελλάδα και θα πάμε εκεί για να κερδίσουμε. Αν συνεχίσουμε έτσι, έχουμε πολλές πιθανότητες να κάνουμε καλή πορεία, αλλά θα πρέπει να παίρνουμε και το αποτέλεσμα.

Είχαμε περισσότερες ευκαιρίες, αλλά δεν καταφέραμε να σκοράρουμε και αυτό πρέπει να το δούμε. Αυτή είναι η δουλειά μου και πρέπει να το αντιμετωπίσω. Δεν είχαμε έναν γκολτζή σε αυτό το παιχνίδι.

Ο επόμενος αγώνας θα γίνει σε 4 μήνες και μέχρι τότε μπορεί να αλλάξει η κατάσταση. Μπορεί να βρούμε γκολτζήδες και να έχουμε πρόβλημα σε άλλες γραμμές. Αυτό είναι το πρόβλημα των Εθνικών ομάδων των μικρών χωρών. Πρέπει να δουλέψουμε με αυτούς που έχουμε.

Βγάζω το καπέλο στους Έλληνες παίκτες, που σε τέτοιες καιρικές συνθήκες μπόρεσαν και κέρδισαν. Γι' αυτό η ομάδα έχει τέτοια αποτελέσματα και τέτοια πορεία τα τελευταία χρόνια».

in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου