24 Οκτωβρίου 2012

Προβληματισμός σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για την στάση της ΔΗΜΑΡ

Σύμφωνα με ενημέρωση του υπουργού Οικονομικών προς το ΠΑΣΟΚ, η κυβέρνηση θα καταθέσει στη Βουλή την ερχόμενη εβδομάδα δύο νομοσχέδια. Το ένα θα είναι ο προϋπολογισμός, με φορολογικά και δημοσιονομικά μέτρα, και το άλλο το μνημόνιο, ό,τι δηλαδή ζητούν οι δανειστές και απαιτεί νομοθετική παρέμβαση (περικοπές, εργασιακά και προαπαιτούμενες δράσεις).
Επίσης, το πιθανότερο είναι ότι το δεύτερο νομοσχέδιο θα έχει τη μορφή ενός και μόνο άρθρου, ώστε να περιοριστούν οι ονομαστικές ψηφοφορίες που θα δοκιμάσουν τη συνοχή της κυβέρνησης.
Έπειτα από αυτή τη "διευκρίνιση", το μεγάλο ερώτημα είναι, πλέον, το τι θα πράξει η ΔΗΜΑΡ.
Η στάση του κόμματος της ανανεωτικής αριστεράς είναι πολύ πιθανό να λειτουργήσει ως βαρόμετρο και για τις αντιδράσεις στο ΠΑΣΟΚ. Ήδη, έχουν καταγραφεί στο δημόσιο διάλογο "προειδοποιήσεις" από βουλευτές του Κινήματος (Παραστατίδης, Κασσής κ.ά) πως δε θα ψηφίσουν τα μέτρα.
Το κόμμα του κ. Κουβέλη, πάντως, παρά τις νέες εξελίξεις από τις αλλαγές στα εργασιακά, που εμφανίζονται ως υποχώρηση της Τρόικας, επιμένει να θεωρεί ότι οι μεταβολές αυτές δεν αποτελούν αποδεκτή βάση συζήτησης και, πολύ περισσότερο, συμφωνίας.
Όπως λένε από το ηγετικό επιτελείο της ΔΗΜΑΡ, «για μας παραμένει ως κρίσιμο να μην περάσει η κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων και ο ορισμός από την κυβέρνηση του κατώτατου μισθού».

protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου