1 Οκτωβρίου 2012

Μέτρα 2 δισ. απορρίπτει η τρόικα. Συνάντηση - εξπρές και με Σαμαρά

Μόλις μισή ώρα διήρκεσε η συνάντηση των εκπροσώπων της τρόικας με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά. Σε δηλώσεις του αμέσως μετά τη συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου, ο Γιάννης Στουρνάρας μίλησε για συνέχιση των διαπραγματεύσεων και ανέφερε ότι η τρόικα ζήτησε διευκρινίσεις επί των μέτρων. Ο κ.Στουρνάρας, παρά τις επίμονες ερωτήσεις των δημοσιογράφων, απέφυγε να απαντήσει ποια σημεία του προγράμματος φέρεται να αμφισβητεί η τρόικα. Είπε, ωστόσο, ότι «σαφώς και θα υπάρξει νέα συνάντηση με τους εκπροσώπους των δανειστών».
Είχε προηγηθεί συνάντηση των εκπροσώπων των πιστωτών με τον κ.Στουρνάρα και το οικονομικό επιτελείο, μετά το πέρας της οποίας έγινε γνωστό ότι η πλευρά της τρόικας εμμένει στις ενστάσεις της και απορρίπτει μέτρα ύψους 2 δισεκατομμυρίων ευρώ από το σύνολο όσων έχει προτείνει η ελληνική πλευρά.
Οι εκπρόσωποι της τρόικας αποχώρησαν από το κτίριο του υπουργείου Οικονομικών, χωρίς να απαντήσουν στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων. Ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ, Πολ Τόμσεν, ερωτηθείς για την πορεία των νέων διαπραγματεύσεων απάντησε «κανένα σχόλιο».
Σύμφωνα με υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών τα εκκρεμή θέματα παρεπέμφθησαν στη συνάντηση της τρόικας με τον πρωθυπουργό, που ολοκληρώθηκε, ωστόσο, στις 6.45 το απόγευμα, χωρίς και πάλι να κάνουν δηλώσεις οι κ.κ. Τόμσεν, Μαζούχ και Μορς.

ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου