24 Σεπτεμβρίου 2012

Επεισόδια στις φυλακές Κορυδαλλού

Μετά από μια προσωρινή εξομάλυνση της έντασης που είχε προκληθεί περίπου στις 20.00 στις φυλακές Κορυδαλλού, τα επεισόδια αναζωπυρώθηκαν με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή, η κατάσταση στις φυλακές να είναι εκτός ελέγχου. Συγκεκριμένα, κρατούμενοι της Ε' Πτέρυγας αρνούνται να εισέλθουν στα κελιά τους και παραμένουν στους κοινόχρηστους χώρους. Σε αυτήν την πτέρυγα κρατούνται 400 άτομα εκ των οποίων μόνο 20 είναι Έλληνες.

Προηγουμένως, οι κρατούμενοι από τις πτέρυγες Β' και Γ' έκαψαν αυτοσχέδιες αμερικανικές σημαίες αρνούμενοι να εισέλθουν στα κελιά τους ενώ δημιουργήθηκαν και μικρο-επεισόδια .

Τελικά οι κρατούμενοι από τις δύο αυτές πτέρυγες (Β' και Γ') μπήκαν στα κελιά τους ενώ από την Ε' πτέρυγα αρνούνται ακόμη και τώρα να μπουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsbomb.gr, όλα ξεκίνησαν από αραβόφωνους κρατούμενους που διαμαρτύρονταν για την αντιισλαμική ταινία και τα σκίτσα του Μωάμεθ που δημοσιεύτηκαν στην Γαλλία. Ωστόσο, σύντομα τα επεισόδια εξαπλώθηκαν.

Στις φυλακές βρίσκονται περίπου δέκα διμοιρίες των ΜΑΤ και οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι έκαναν χρήση χημικών. Οι κρατούμενοι πετούσαν πέτρες οι οποίες έφταναν στο δρόμο, έξω από τα κάγκελα της φυλακής.

newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου