23 Σεπτεμβρίου 2012

Οι Έλληνες δεν κουρεύονται!

Οι Έλληνες «κόβουν» και το κομμωτήριο, αντί για τα μαλλιά τους! Ολοένα και λιγότεροι επισκέπτονται πλέον τα κομμωτήρια λόγω φυσικά της οικονομικής κρίσης. Σύμφωνα με έρευνα της ICAP, οι συνολικές πωλήσεις των κομμωτηρίων παρουσίασαν πτωτική πορεία την τριετία 2009-2011, με μέσο ετήσιο ρυθμό μείωσης 16%, ενώ η πτώση των πωλήσεων ήταν πιο έντονη το 2011, σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, καθώς διαμορφώθηκε στο -20,7%.

Η παραπάνω εικόνα είναι αποτέλεσμα τόσο της μείωσης του αριθμού των συνολικών επισκέψεων στα κομμωτήρια όσο και της μείωσης της μέσης δαπάνης ανά επίσκεψη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της περασμένης δεκαετίας αυξήθηκε σημαντικά ο αριθμός των κομμωτηρίων στην Ελλάδα, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν συνθήκες υπερβάλλουσας προσφοράς έναντι της σχετικής ζήτησης και να οξυνθεί ο ανταγωνισμός στον κλάδο.

Όσον αφορά την κατανομή του συνολικού αριθμού κομμωτηρίων/κουρείων ανά νομό (2012), ο μεγαλύτερος αριθμός κομμωτηρίων βρίσκεται στο νομό Αττικής, ο οποίος καταλαμβάνει το 34,4% του συνόλου, ακολουθεί ο νομός Θεσσαλονίκης με 10,9% και με μεγάλη διαφορά η Αχαΐα (3,4%), η Λάρισα (2,8%), το Ηράκλειο (2,4%) και η Αιτωλοακαρνανία (2,1%).

Πηγή: express.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου