20 Σεπτεμβρίου 2012

Τούρτα μπισκότου με αμύγδαλα και πορτοκάλι


Για να σας γλυκάνουμε λίγο Υλικά:

• 250 γρ. βούτυρο soft
• 360 γρ. μπισκότα τριμμένα σε σκόνη
• 200 γρ. αμύγδαλα καβουρδισμένα
• 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
• 7 ζελατίνες μικρές
• 1 χυμός πορτοκαλιού
• 30 ml νερό
• 2 βανίλιες

Για την κρέμα:

• 3 αβγά
• 400 m1 κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
• ξύσμα 2 πορτοκαλιών
• 1 κ.σ. ζάχαρη άχνη

Παρασκευή:

Ανακατεύουμε τα τριμμένα μπισκότα με το βούτυρο, τη 1 βανίλια, τα μισά καβουρδισμένα αμύγδαλα και τον χυμό πορτοκαλιού. Απλώνουμε το μείγμα σε στρογγυλή φόρμα διαμέτρου 25 εκ. ή σε ανάλογο ταψάκι. Χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα. Στη συνέχεια χτυπάμε το ζαχαρούχο γάλα με το ξύσμα πορτοκαλιού και τους κρόκους των αβγών. Μαλακώνουμε τις ζελατίνες σε λίγο κρύο νερό και τις στύβουμε. Ζεσταίνουμε τα 30 ml νερό και τις διαλύουμε. Τις προσθέτουμε στο μείγμα των αβγών. Χτυπάμε τη μισή κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και προσθέτουμε απαλά τη μαρέγκα. Στρώνουμε το μείγμα στη βάση του μπισκότου. Χτυπάμε τα 200 ml κρέμα γάλακτος με 1 κ.σ. ζάχαρη άχνη και τη δεύτερη βανίλια σε σαντιγί και διακοσμούμε το γλυκό. Βάζουμε την τούρτα στο ψυγείο για 6-8 ώρες να κρυώσει και πασπαλίζουμε με τα υπόλοιπα αμύγδαλα.

Συμβουλές: Για να καβουρδίσουμε τα αμύγδαλα, βάζουμε σε ζεστό τηγάνι 1 κ.σ. βούτυρο και ρίχνουμε τα αμύγδαλα. Αναδεύουμε το τηγάνι ή ανακατεύουμε διαρκώς με ξύλινη κουτάλα με προσοχή για να μην καούν. Η θερμοκρασία Πρέπει να είναι μέτρια. Μόλις πάρουν χρώμα, τα αποσύρουμε αμέσως από τη φωτιά. Εναλλακτικά, μπορούμε να ψήσουμε τα αμύγδαλα στον φούρνο πάνω σε λαδόκολλα ή χαρτί ψησίματος, στους 180°C, ανακατεύοντάς τα κατά διαστήματα, μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου