5 Αυγούστου 2012

Sony Xperia P, εξαιρετική Android πρόταση


Πριν από μερικούς μήνες η Sony ανακοίνωσε την απορρόφηση του ποσοστού της Ericsson στη κοινοπραξία των δύο πλευρών στο χώρο της κινητής τηλεφωνίας και πλέον όλα τα smartphones είναι branded σαν Sony με την εταιρεία να παρουσιάζει μια τριάδα συσκευών στη σειρά Xperia. Τεχνικά χαρακτηριστικά
Διαστάσεις: 122x59,5x10,5 mm
Βάρος: 120 γραμμάρια
Οθόνη: 4’’, 960x540
Κάμερα: 8 MPixel με LED Flash, VGA video
Αποθηκευτικός χώρος: 16GB, μη επεκτάσιμος
Δικτύωση: HSDPA 14,4Mbps, HSUPA 5,76Mbps, Wi-Fi 802.11 b/g/n (WiFi hotspot, DLNA), Bluetooth 2.1 με A2DP, NFC
Λειτουργικό σύστημα: Android 2.3.7
Επεξεργαστής: NovaThor U8500, 1GHz (διπύρηνος)
Γραφικά: Mali-400MP
Μπαταρία: Li-Ion 1305 mAh
Τιμή: €365

Είχαμε παρουσιάσει το Xperia S που είναι το κορυφαίο και ακριβότερο της σειράς, ενώ τώρα ήρθε η σειρά του Xperia P, της mid-range συσκευής της εταιρείας, η οποία μας έρχεται με μερικά πολύ ενδιαφέροντα και ξεχωριστά χαρακτηριστικά και διατίθεται σε μια τιμή που αυτή τη στιγμή είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστική, αναλογικά με τα χαρακτηριστικά που προσφέρει (περίπου €360-€370). Με μια πρώτη ματιά, το Xperia P δε φαίνεται να διαφέρει ιδιαίτερα σε σχέση με το S, αφού η σχεδιαστική φιλοσοφία είναι ακριβώς η ίδια. Παρόμοιες καμπύλες στο σώμα και η ίδια διάφανη μπάρα στο κάτω μέρος που ενσωματώνει τα πλήκτρα αφής είναι τα βασικά εξωτερικά γνωρίσματα του smartphone. Ωστόσο, η εταιρεία έχει επιλέξει για τη συγκεκριμένη περίπτωση μεταλλικό, unibody σώμα με το Xperia P να είναι ένα από τα ελάχιστα τηλέφωνα που χρησιμοποιούν το αλουμίνιο. Η Sony έχει αξιοποιήσει και άλλα, ανακυκλώσιμα, υλικά για τη κατασκευή του Xperia P, όμως το κύριο σώμα είναι πλήρως αλουμινένιο, βοηθώντας έτσι το βάρος της συσκευής να παραμείνει σε χαμηλά επίπεδα και να μη ξεπερνάει τα 120 γραμμάρια.

Η επιλογή ενός ενιαίου σώματος προσφέρει στο χρήστη μια εξαιρετική αίσθηση όταν κρατάει τη συσκευή στο χέρι, με τη ποιότητα κατασκευής να δείχνει και να είναι υψηλή. Προφανώς αυτό οφείλεται και στο γεγονός ότι δεν υπάρχει κάποιο καπάκι ούτε προσφέρεται πρόσβαση στο χώρο της μπαταρίας, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα η κάρτα microsim να τοποθετείται στο πλάι, σε μια ειδική και καλυμμένη θέση. Στην ίδια πλευρά με τη θέση της Sim βρίσκουμε και μια native έξοδο micro HDMI, κάτι βολικό για όσους θέλουν να συνδέσουν εύκολα το smartphone με ένα monitor ή μια τηλεόραση χωρίς να χρειάζεται κάποιο ειδικό καλώδιο τύπου MHL που χρησιμοποιούν άλλες συσκευές (πχ. HTC One X ή Samsung Galaxy S3).

Ακριβώς δίπλα στην έξοδο HDMI, έχουμε τη θύρα USB, η οποία χρησιμοποιείται και για τη φόρτιση της συσκευής. Εδώ έχουμε το πρώτο σημαντικό πλεονέκτημα του Xperia P, που δεν είναι άλλο από την ταχεία φόρτισή του. Ο κατασκευαστής αναφέρει ότι με 10 λεπτά φόρτισης, το smartphone μπορεί να προσφέρει μια ώρα ομιλίας, ενώ ο χρόνος φόρτισης της μπαταρίας σε ποσοστό 80% είναι και αυτός πολύ μικρός, αλλά στη συνέχεια η ταχύτητα φόρτισης μειώνεται.

enternity.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου