8 Αυγούστου 2012

LG Optimus 4X HD, το νέο τετραπύρηνο Android κινητό


Τον προηγούμενο χρόνο η LG ήταν η εταιρεία που ξεκίνησε πρώτη το χορό των high end smartphones, χαράσσοντας μια επιθετική πολιτική χάρη σε δυο συσκευές που έκαναν αισθητή την παρουσίαση τους, το Optimus 2X που υπήρξε το πρώτο διπύρηνο τηλέφωνο και το Optimus 3D που ήταν το πρώτο 3D τηλέφωνο. Αν και όλος ο κόσμος της τεχνολογίας μιλούσε για πολύ καιρό γύρω από αυτές τις δυο συσκευές, τελικά τα αποτελέσματα δεν ήταν αυτά που η LG περίμενε και έτσι φέτος η εταιρεία δε βιάστηκε να κυκλοφορήσει τους αντικαταστάτες των δυο παραπάνω smartphones. Αν και τόσο το Optimus 4X HD όσο και το νέο Optimus 3D έχουν ανακοινωθεί αρκετό καιρό τώρα, εντούτοις μόλις πρόσφατα έκαναν την εμφάνισή τους στην αγορά. Παρακάτω θα ασχοληθούμε με το τετραπύρηνο Optimus 4X που ουσιαστικά έρχεται να ανταγωνιστεί τα δυο μέχρι σήμερα κορυφαία high end Android smartphones Samsung Galaxy S3 και HTC One X. Όσον αφορά στο νέο Optimus 3D, αυτό το περιμένουμε μετά τα μέσα του μήνα και φυσικά θα το παρουσιάσουμε επίσης.To 4Χ έρχεται λοιπόν να αντικαταστήσει το γερασμένο πλέον 2X που ήταν το πρώτο και ένα από τα ελάχιστα smartphone με επεξεργαστή Tegra 2. Όπως λέει το όνομα, πρόκειται για μια τετραπύρηνη συσκευή που βασίζεται στο διάδοχο του Tegra 2, το νέο Tegra 3. Ας ρίξουμε μια ματιά στα βασικά τεχνικά χαρακτηριστικά του Optimus 4X HD:

Τεχνικά χαρακτηριστικά
Διαστάσεις: 132,4 x 68,1 x 8,9 mm
Βάρος: 133 γραμμάρια
Οθόνη: 4,7’’,1280x720, True HD-IPS LCD
Κάμερα: 8Mpixel με LED flash, 1080p video
Αποθηκευτικός χώρος: 16GB επεκτάσιμα με κάρτες micro SD,
Δικτύωση: HSDPA, 21Mbps; HSUPA, 5.76 Mbps, Wi-Fi 802.11 b/g/n (WiFi Direct, DLNA, WiFI Hotspot), Bluetooth 4.0 με A2DP, EDR, NFC
Λειτουργικό σύστημα: Android 4.0.3 με Optimus UI 3.0
Επεξεργαστής: Nvidia Tegra 3 1,5 GHz (τετραπύρηνος)
Γραφικά: Nvidia GeForce
Μπαταρία: Li-Ion 2150 mAh

Το smartphone έφτασε στα χέρια μας σε μια μεγάλη και εντυπωσιακή συσκευασία, ένα κουτί που αναγράφει πάνω του με γυαλιστερή γραμματοσειρά το λογότυπο 4X. Μέσα στο κουτί βρίσκουμε πέρα από την ίδια τη συσκευή, έναν γρήγορο οδηγό εκκίνησης στα Ελληνικά, ακουστικά, το φορτιστή με ένα καλώδιο USB και 2 NFC tags, με το ένα να είναι ρυθμισμένο σε Car mode και το άλλο σε Office mode. Πως λειτουργεί το NFC σε όλες τις συσκευές γενικότερα αλλά και στις LG ειδικότερα είδαμε αναλυτικά στη παρουσίαση του LG Optimus L5 και στο σχετικό βίντεο. Αφαιρώντας από τη συσκευασία τη συσκευή και παίρνοντάς την στα χέρια, παρατηρούμε αμέσως τη γνωστή σχεδιαστική προσέγγιση που έχει ακολουθήσει η LG σε όλες τις φετινές συσκευές της, από το Prada 3 μέχρι και σήμερα. Το Optimus 4X HD είναι τύπου candy bar με παραλληλόγραμμη εμφάνιση, με τις γωνίες βέβαια να είναι στρογγυλεμένες. Η ποιότητα κατασκευής του τηλεφώνου είναι πολύ καλή, με την LG να έχει συνδυάσει ένα σύνολο πλαστικών, μεταλλικών και γυάλινων τμημάτων. Η πρόσοψη στο σύνολό της είναι γυάλινη, το πίσω μέρος πλαστικό ενώ περιμετρικά παρατηρούμε μεταλλικές πινελιές. Από πλευράς πλήκτρων, το power on βρίσκεται στο πάνω δεξί μέρος και έτσι ένας χρήστης με με φυσιολογικού μεγέθους χέρια δε μπορεί να το φτάσει με τον αντίχειρά του. Τα volume controls είναι στην αριστερή πλευρά και μάλιστα δύσκολα μπορεί να τα δει κάποιος, αφού είναι αρμονικά τοποθετημένα μέσα στο ίδιο το σώμα της συσκευής. Η έξοδος των ακουστικών βρίσκεται στο πάνω αριστερό μέρος, ενώ η φόρτιση και σύνδεση του τηλεφώνου με υπολογιστή επιτυγχάνεται μέσω της mini USB θύρας που είναι τοποθετημένη στο κάτω μέρος. Η ίδια αυτή θύρα χρησιμοποιείται και για τη σύνδεση της συσκευής με κάποια τηλεόραση που είναι συμβατή με το πρότυπο MHL, δυστυχώς όμως δεν έχει λειτουργία USB host για σύνδεση εξωτερικών συσκευών, κάτι που μόνο το Galaxy S3 επιτυγχάνει. Τέλος, τα βασικά πλήκτρα ελέγχου του λειτουργικού -το οποίο δεν είναι άλλο από το Android ICS στην έκδοση 4.0.3- είναι τρία capacitive αφής κάτω από την οθόνη. Όταν δεν τα χρησιμοποιούμε είναι κρυμμένα, ενώ πατώντας τα φωτίζονται για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα που μπορεί να ρυθμιστεί μέσα από το λειτουργικό. Μάλιστα, μπορούμε να τα ρυθμίσουμε να είναι συνεχώς σε λειτουργία. Τα πλήκτρα αυτά είναι τα back, home και menu με το δεύτερο να είναι αυτό που μας εμφανίζει τις πρόσφατες ανοιχτές εφαρμογές, αν κρατηθεί πατημένο. Αυτό που δε βρήκαμε δυστυχώς είναι κάποιο LED ειδοποίησης του χρήστη για νέα mail, μηνύματα κτλ, οπότε αναγκαστικά ο κάτοχος της συσκευής θα αναγκαστεί να καταφύγει σε κάποια τρίτη εφαρμογή για να του λύσει το πρόβλημα, συνήθως αξιοποιώντας το flash.

enternity.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου