31 Αυγούστου 2012

"Οι συγγένειες δεν είναι κριτήριο"


Την ανάγκη δημιουργίας ενός ολοκληρωμένου πλαισίου μεταρρυθμίσεων του πολιτικού συστήματος στο οποίο θα ενταχθούν και οι τοποθετήσεις των Γενικών και Ειδικών Γραμματέων, τόνισε ο βουλευτής Επικρατείας Σπύρος Λυκούδης μιλώντας στη βουλή κατά τη διάρκεια της συζήτησης Επίκαιρης Επερώτησης, βουλευτών των Ανεξάρτητων Ελλήνων. "Χρειαζόμαστε μια συνολική διαπραγμάτευση των ζητημάτων του πολιτικού συστήματος και των κριτηρίων επιλογής των ανθρώπων που το στελεχώνουν, αντί να περιορίζουμε τη διάστασή αυτού του κομβικού θέματος της Δημοκρατίας στο πλαίσιο του Κοινοβουλευτικού ελέγχου, σε μια κριτική, ίσως και δικαιολογημένη, ασυνέπειας προεκλογικών λόγων, όπως κάνουμε σήμερα", επισήμανε μεταξύ άλλων.



"Αν δεν στήσουμε το πολιτικό μας σύστημα σε άλλες βάσεις, νοοτροπίες και πολιτικές και τη διοίκηση που χρειάζεται η χώρα, αν δεν καταλήξουμε γρήγορα και συναινετικά στα εργαλεία που θα υπηρετήσουν τους εθνικούς στόχους, σε μια σύγχρονη δομή χρηστής και αποτελεσματικής διακυβέρνησης, το μέλλον θα είναι χειρότερο από το παρελθόν. Με ή χωρίς Μνημόνια, με ή χωρίς δανεικά", πρόσθεσε.



Επίσης, σχετικά με τα κριτήρια επιλογής των προσώπων που στελεχώνουν την κυβέρνηση και ευρύτερα το Δημόσιο είπε: "Θέλω να το τονίσω: συγγένειες, φιλίες και συμπάθειες δεν μπορεί να είναι κριτήρια επιλογής προσώπων. Και θα έρθει η ώρα της αποτίμησης των αποτελεσμάτων αυτής της πολιτικής λογικής. Γιατί λογική είναι πρώτα και μετά ηθική πολιτική στάση".

enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου