11 Αυγούστου 2012

Κινέζες λουόμενες...

Μπορεί να είναι τρομακτικές, όμως αυτές ξέρουν! Γυναίκες στην Κίνα που φοβούνται μήπως ο ήλιος καταστρέψει την επιδερμίδα τους, εμφανίζονται με μάσκες στην παραλία, που τρομάζουν τους λουόμενους!

Οι γυναίκες αυτές έχουν βρει την απόλυτη προστασία στη μάσκα του σκι, η οποία καλύπτει ολόκληρο το κεφάλι εκτός από το στόμα, τη μύτη και τα μάτια.Όταν ερωτήθηκαν από δημοσιογράφο γιατί επιλέγουν αυτή την εμφάνιση, απαντούν πως μόνο έτσι η επιδερμίδα παραμένει... ατσαλάκωτη!
«Μία γυναίκα πρέπει να έχει πάντα στιλπνή επιδερμίδα», λέει μία εξ αυτών. «Αλλιώς οι άλλοι θα νομίζουν ότι είσαι χωριάτισσα».

Για πολλές Κινέζες της μεσαίας τάξης, η προστασία της επιδερμίδας είναι σχεδόν φετίχ. Το λευκό δέρμα είναι σημάδι αριστοκρατίας, θηλυκότητας και ομορφιάς - κάτι που δείχνει επίσης πως δεν έχουν δουλέψει ποτέ σε χειρονακτικές εργασίες έτσι ώστε το δέρμα τους να μαυρίσει.Πολλές Κινέζες επιλέγουν αυτή τη μέθοδο ομορφιάς, χρησιμοποιώντας όλους τους τρόπους προστασίας, όπως μάσκες προσώπου, παρασόλ, μαντήλια και άλλα μέσα.



E-Radio.gr Blog







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου