29 Αυγούστου 2012

Ρατσιστική επίθεση: Πέταξε φυστίκια σε καμεραγούμαν

Παρατράγουδα στο συνέδριο των Ρεπουμπλικάνων στην Τάμπα. "Έτσι ταΐζουμε τα ζώα" φώναξε ένας άνδρας σε κάμεραγούμαν του CNN Θύμα ρατσιστικής επίθεσης έπεσε μια μαύρη καμεραγούμαν, που εργαζόταν για το CNN, στο συνέδριο των Ρεπουμπλικάνων στην Τάμπα. Ένας άνδρας, της πέταξε φυστίκια φωνάζοντάς της "έτσι ταΐζουμε τα ζώα".
Το CNN αρνήθηκε αρχικά να δώσει λεπτομέρειες για το γεγονός, που όμως επιβεβαιώθηκε από τον δημοσιογράφο David Shuster με ανάρτησή του στο Twitter.
Δεν έχει διευκρινιστεί ακόμα αν ο δράστης είναι μέλος των Ρεπουμπλικάνων ή απλώς συμμετείχε στο συνέδριο.
Στη συνέχεια Το CNN σε γραπτή ανακοίνωσή του επιβεβαίωσε το περιστατικό.
"Το CNN μπορεί να επιβεβαιώσει ότι υπήρξε επίθεση κατά εργαζομένου, κατά τη διάρκεια του συνεδρίου. Το CNN συνεργάζεται με τους υπεύθυνους για να διευθετήσει το θέμα και δεν θα προχωρήσει σε κανένα άλλο σχόλιο.
Στρίβουν ακόμα πιο δεξιά
Οι Ρεπουμπλικάνοι υιοθέτησαν στην Τάμπα της Φλόριντας ένα αποφασιστικά συντηρητικό κυβερνητικό πρόγραμμα το οποίο προβλέπει την απαγόρευση των αμβλώσεων και των γάμων μεταξύ προσώπων του ιδίου φύλου, την ακύρωση της μεταρρύθμισης του προέδρου Ομπάμα στον τομέα της υγείας και μηδενική ανοχή για τη λαθρομετανάστευση.
Το 62σέλιδο κυβερνητικό πρόγραμμα που υιοθετήθηκε από τους ρεπουμπλικανούς συνέδρους μετά τη στέψη του Μιτ Ρόμνεϊ ως υποψηφίου του κόμματος στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, αναφέρει στο προοίμιό του πως "σήμερα το αμερικάνικο όνειρο κινδυνεύει".
Για να το υπερασπιστούν, οι Ρεπουμπλικάνοι υπόσχονται να είναι είναι σκληροί με τους λαθρομετανάστες και αντιτίθενται "σε οποιαδήποτε μορφή αμνήστευσης αυτών που έχουν παραβιάσει εσκεμμένα το νόμο και αδικούν αυτούς που τον σέβονται".
Το κείμενο προβλέπει επίσης ότι θα εγκαταλειφθούν οι προσφυγές της ομοσπονδιακής κυβέρνησης εναντίον των πολύ καταπιεστικών νόμων για τους μετανάστες των Πολιτειών της Αριζόνας, της Αλαμπάμας, της Νότιας Καρολίνας και της Γιούτας, υποστηρίζοντας πως "οι προσπάθειες των Πολιτειών για να μειωθεί η παράνομη μετανάστευση πρέπει να ενθαρρύνονται και όχι να δέχονται επιθέσεις".
Διαφοροποιήθηκε ο Τζεμπ Μπους
Τη θέση αυτή αμφισβήτησε πάντως ο Ρεπουμπλικάνος Τζεμπ Μπους, πρώην κυβερνήτης της Φλόριντας, ο οποίος δήλωσε στην Τάμπα πως το κόμμα του δεν κάνει αυτό που είναι απαραίτητο για να ανταποκριθεί "στις προσδοκίες" των ισπανόφωνων και των ασιατών στις ΗΠΑ.
Στην κοινωνική πτυχή του, το πρόγραμμα των Ρεπουμπλικάνων επαναλαμβάνει πως ο ορισμός του γάμου είναι "η ένωση ενός άνδρα και μιας γυναίκας" και υπερασπίζεται "το δικαίωμα των Πολιτειών και της ομοσπονδιακής κυβέρνησης να μην αναγνωρίζουν τις ενώσεις μεταξύ προσώπων του ιδίου φύλου".
Το πρόγραμμα υπόσχεται εξάλλου την απαγόρευση της άμβλωσης σε όλες τις περιπτώσεις, στο όνομα της υπεράσπισης της "ιερότητας της ανθρώπινης ζωής" -- μολονότι ο Μιτ Ρόμνεϊ δεν αντιτίθεται στην άμβλωση σε περίπτωση βιασμού ή αιμομιξίας.
Όσο για τη μεταρρύθμιση του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα στον τομέα της υγείας, μια ρεπουμπλικανική κυβέρνηση θα σταματούσε αμέσως την εφαρμογή της, πριν "υπογράψει την κατάργησή της".
Τέλος το κείμενο προβλέπει μια δραστική μείωση των φόρων για τους ιδιώτες και τις επιχειρήσεις, καθώς και μια μεταρρύθμιση του φορολογικού κώδικα.
Όπως υπογραμμίζεται στο πρόγραμμα, "πρέπει να ξαναρχίσουμε από το μηδέν, με βαθιές αλλαγές στον τρόπο που λειτουργεί η κυβέρνηση, τον τρόπο που χρηματοδοτεί, που φορολογεί, που προβαίνει σε κανονιστικές ρυθμίσεις".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου