10 Αυγούστου 2012

Λυκουρέντζος:"Οι ασθενείς θα έχουν φάρμακα"

«Παρά τις δημοσιονομικές δυσκολίες που έχει η χώρα και την προσπάθεια περιορισμού των δαπανών υγείας, δεν πρόκειται να τεθεί σε κίνδυνο η ποιότητα των παρεχομένων υπηρεσιών υγείας και η πρόσβαση των ασθενών στις μονάδες υγείας κα τα φάρμακα» τόνισε ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λυκουρέντζος, σε σύσκεψη της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην Τρίπολη για την προώθηση έργων στον τομέα υγείας και πρόνοιας μέσω ΕΣΠΑ στη συγκεκριμένη περιφέρεια. «Οι όποιες διαδικασίες ακολουθούνται για συνενώσεις κλινικών και τμημάτων δεν θα εμποδίσουν σε καμία περίπτωση την πρόσβαση των ασθενών στις υπηρεσίες υγείας και σε καμία περίπτωση δεν θα στερηθούν οι πολίτες το φάρμακο που πρέπει να τους χορηγηθεί για την αντιμετώπιση της ασθένειάς τους», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο υπουργός ενημερώθηκε από τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη και στελέχη της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής για την πορεία σειράς έργων που βρίσκονται στο στάδιο της ωρίμασης ή έχουν συμβασιοποιηθεί σε δομές υγείας της Περιφέρειας.

Ο κ. Τατούλης επεσήμανε ότι όταν ανέλαβε η Περιφέρεια Πελοποννήσου τη διαχείριση του ΕΣΠΑ, οι κωδικοί στον τομέα υγείας παρουσίαζαν «απελπιστική εικόνα» και σχεδόν μηδενική απορροφητικότητα προσθέτοντας ότι τώρα έχει καλυφθεί κατά 60% το πλάνο που έχει η περιφέρεια.

Ο περιφερειάρχης ζήτησε την παρέμβαση του υπουργού ώστε να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες ωρίμασης έργων που αφορούν τα γηροκομεία Σπάρτης, Τρίπολης, Λεωνιδίου και Κορίνθου.

enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου