5 Αυγούστου 2012

Προφορική παραίτηση Στουρνάρα μετά την αμφισβήτηση Βενιζέλου


Στα πρόθυρα της παραίτησης έφτασε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας μετά τη θυελλώδη σύσκεψη των αρχηγών. Απετράπη από τον Αντώνη Σαμαρά Στο σημείο να υποβάλει προφορική παραίτηση στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά έφτασε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας μετά τη δημόσια και ανοιχτή αμφισβήτηση που δέχτηκε από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο.
Η παραμονή του υπουργού Οικονομικών, σύμφωνα με τη Real News, δεν ήταν σίγουρη ούτε αυτονόητη τη Δευτέρα, όταν ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και ο Φώτης Κουβέλης επιχείρησαν να πείσουν την κοινή γνώμη πως η πρότασή τους για κατάτμηση των θυσιών σε τέσσερα χρόνια πρέπει να αποτελέσει τη μοναδική στρατηγική της κυβέρνησης.
Βγαίνοντας από τη σύσκεψη ο Γιάννης Στουρνάρας ήταν πιο αμήχανος από κάθε άλλη φορά και απέφυγε να μιλήσει για στρατηγική συμφωνία.
Ήταν ταραγμένος μετά από μια θυελλώδη σύσκεψη σε επίπεδο αρχηγών κατά τη διάρκεια της οποίας εκφράστηκαν πολλές και διαφορετικές απόψεις, με τον ίδιο να υποστηρίζει πως το πακέτο μέτρων θα πρέπει να αποφασιστεί στο σύνολό του τώρα γιατί διαφορετικά η έκθεση της τρόικας θα είναι αρνητική και η χώρα δεν θα πάρει την επόμενη δόση.
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος αμφισβήτησε ευθέως την ευθυκρισία αυτής της ερμηνείας, τονίζοντας ότι η επιμήκυνση θα δοθεί σε κάθε περίπτωση.
Ούτε ο Φώτης Κουβέλης έκρυψε την απροθυμία του για τη λήψη επώδυνων μέτρων και συμπαρατάχθηκε με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.
Στη μισή ώρα που έμεινε ο Γιάννης Στουρνάρας με τον Αντώνη Σαμαρά του έθεσε την παραίτησή του, καθώς είχε καταστεί σαφές ότι αποτελούσε "κόκκινο πανί" για τους κυβερνητικούς εταίρους.
"Αφού θέλουν να με αποδομήσουν, καλύτερα να φύγω", φέρεται να είπε στον πρωθυπουργό με τον Αντώνη Σαμαρά να του απαντά με κατηγορηματικό τρόπο πως δεν έχει να πάει πουθενά.
Η στήριξη αυτή έδωσε το απαραίτητο θάρρος στον Γιάννη Στουρνάρα που στις δηλώσεις του διαφώνησε εμμέσως πλην σαφώς με την ερμηνεία των κυβερνητικών προθέσεων από τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου