31 Αυγούστου 2012

Όταν μια γυναίκα αποφασίζει να κάνει την απιστία της...


Δεν είναι μια απλή παρασπονδία! Για το γυναικείο μυαλό η απιστία δεν φαντάζει τόσο απλή και ανώδυνη όσο για το αντρικό ούτε συμβαίνει με τη ίδια συχνότητα για τα δύο φύλα. Συνήθως, μια γυναίκα το έχει παλέψει πολύ μέσα της πριν το αποφασίσει και έχει πάντα μια καλή δικαιολογία για να το κάνει. Ποιο όμως είναι οι πιο κοινοί λόγοι που ωθούν μια γυναίκα να "λερώσει το στεφάνι της"..;
1. Σπάνιο σεξ. Θυμάσαι την εποχή που δεν χάνατε ευκαιρία να ερωτοτροπείτε..; Θυμάσαι πόσο έντονο ήταν το πάθος μεταξύ σας..; Τώρα; Μπήκαν πολλές υποχρεώσεις στη μέση. Το σεξ έγινε ρουτίνα, σχεδόν διαδικαστικό και όλο και αραιώνει. Αυτό είναι καταστροφή για τη γυναικεία ψυχολογία, γιατί η γυναίκα έχει ανάγκη να νιώθει ποθητή και τρόποι υπάρχουν αρκετοί για να της το δείξεις. Σε περίπτωση που δεν τα καταφέρεις θα αναζητήσει αλλού αυτή την επιβεβαίωση που χρειάζεται.
2. Το κακό κορίτσι που κρύβει μέσα της. Όπως οι άντρες έχουν ανάγκη να "ποτίσουν γειτονικά χωράφια" και δεν μπορούν να περιοριστούν στο δικό τους, έτσι και οι γυναίκες κρύβουν μια αγριόγατα μέσα τους, που, όταν απελευθερωθεί, δεν συμμαζεύεται. Μάλιστα, κάποιος λόγος σοβαρός, ενεργοποιεί αυτόν τον κρυμμένο της εαυτό. Αλλαγές στην εξωτερική εμφάνιση (απώλεια βάρους), νέο εργασιακό περιβάλλον, νέες παρέες, κρίσεις ηλικίας προειδοποιούν για όσα μπορούν να συμβούν. Δες τα σημάδια και πρόλαβε καταστάσεις!!!
3. Τόνωση αυτοπεποίθησης. Το περιστασιακό σεξ λειτουργεί σαν τονωτικό χάπι για τη γυναίκα. Την κάνει να νιώθει ποθητή, σέξι, ομορφότερη και τη βοηθάει να βρει τη χαμένη της αυτοπεποίθηση. Βέβαια, η μειωμένη αυτοεκτίμηση είναι προσωπικό πρόβλημα της κάθε γυναίκας και δεν είναι απαραίτητο να έχει προκληθεί από μία αντρική συμπεριφορά. Ούτε σημαίνει πως κάθε γυναίκα με ζητήματα αυτοεκτίμησης θα είναι οπωσδήποτε άπιστη. Όποιος κι αν είναι ο λόγος της χαμηλής αυτοπεποίθησής της, υπάρχουν τρόποι να τη βοηθήσεις να την ξεπεράσει, όπως ένα κοπλιμέντο, το έμπρακτο ενδιαφέρον σου για εκείνη και η στραμμένη προσοχή σου σε εκείνη.
4. Η εκδίκηση. Την πλήγωσες και μάλιστα πολύ. Όχι απαραίτητα με την απιστία σου, αλλά με απερισκεψίες κα ψέματα που της είπες. Για τη γυναίκα δεν αρκεί μια συγγνώμη, πρέπει να διαπιστώσει αλλιώς ότι πήρες το μάθημά σου και ότι έμαθες από τα λάθη σου. Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος από το να σε κάνει να νιώσεις ο,τι ένιωσε και εκείνη τότε που την απογοήτευσες και την έθιξες με τις πράξεις σου. Γι’αυτό να είσαι έτοιμος να δεχτείς τις συνέπειες των πράξεών σου.
5. Έλλειψη οικειότητας. Μπορεί φαινομενικά να τα έχετε όλα, μια ευτυχισμένη ζωή στο μεγάλο σας σπίτι, με τον κήπο, τα τρία σκυλιά και την πισίνα.Μπορεί να δείχνετε ταιριαστοί και ευτυχισμένοι και να διασκεδάζετε υπέροχα. Μπορεί ακόμα στο σεξ να ταιριάζετε άψογα, αλλά αυτό δεν είναι αρκετό για τη γυναίκα. Όταν αισθανθεί ότι λείπει η οικειότητα, η ζεστασιά, η άνεση μεταξύ σας, είναι σαν να μην έχει τίποτα. Η γυναίκα θα αναζητήσει την οικειότητα, τη χρειάζεται! Αποζητά την αγκαλιά, το χάδι, την τρυφερότητα... Φρόντισε να είσαι εσύ αυτός που θα της τα δώσει αυτά, αλλιώς θα τα αναζητήσει αλλού.
6. Παραμελημένη. Η γυναίκα μπορεί να προσαρμοστεί σε πολλού ρόλους, της συντρόφου, της ερωμένης, της οικοδέσποινας ακόμα και της υπηρέτριας. Όλα αυτά τα κάνει για να σε ευχαριστήσει. Οπότε, δείξε λίγη από την ευγνωμοσύνη σου με την πρώτη ευκαιρία. Διάθεσέ της λίγο από το χρόνο σου. Δεν υπάρχει μόνο η δουλειά σου και τα χόμπυ σου, υπάρχει κι εκείνη στη ζωή σου και μάλιστα, πολλές φορές την κάνει καλύτερη. Δεν προκειταί να περιμένει αιώνια την αναγνώριση από εσένα...
7. Συναισθηματική απομάκρυνση. Οι γυναίκα έχει τις κεραίες της πάντα σηκωμένες και είναι σε θέση να αντιλαμβάνεται κάθε συναισθηματική μεταβολή. Αν καταλάβει πώς τα συναισθήματα έχουν ατονήσει ή έχουν αλλάξει, δεν πρόκειται να περιμένει το αντίο. Τότε, δεν θα απιστήσει, αλλά θα προχωρήσει παρακάτω.
8. Ανία στο κρεβάτι. Η σεξουαλική σας ζωή έχει γίνει ρουτίνα. Ίδιες καταστάσεις, έλλειψη ιδεών και φαντασίας. Δεν είναι ανάγκη να αναπαράγεις αισθησιακές ταινίες, αλλά μπορείς να βρεις πράγματα που θα την κάνουν πιο ενδιαφέρουσα. Άλλαξε περιβάλλον, οργάνωσε μία μίνι- απόδραση, πάρε της κάποιο δωράκι που μπορεί να φορέσει σε προσωπικές στιγμές, φίλησε τη χωρίς λόγο. Θα την ξαφνιάσεις ευχάριστα! Φρόντισε να τονώνεις με κάθε τρόπο το ενδιαφέρον της. Τίποτα δεν είναι δεδομένο! Και η γυναίκα έχει ανάγκη από μια καλή σεξουαλική ζωή...
9. Τακτική εξόδου από τη σχέση. Η σχέση σας έχει ουσιαστικά τελειώσει, αλλά δεν αποφασίζει να στο ανακοινώσει. Αυτό το τυπικό της ανακοίνωσης δεν μπορεί να το διαχειριστεί. Καταφεύγει, λοιπόν, στην ανώριμη απόφαση να μη λύσει τη σχέση, αλλά να προχωρήσει σε παράλληλη σχέση, για να ξεφύγει. Ίσως με αυτόν τον τρόπο προκαλέσει το χωρισμό. Είναι ο πιο λανθασμένος τρόπος να σου πει αντίο. Ασ’την να φύγει.
10. Βρήκε καλύτερο. Οι γυναίκες τα «ζυγίζουν»όλα, την επικοινωνία σας, τη συναισθηματική σας επαφή, τη σεξουαλική σας ζωή, το πόσο ταιριαστοί είστε. Όλα αυτά μετράνε για να σχηματίσουν το παζλ του τέλειου συντρόφου. Σε παρίπτωση που κάτι λείπει, θα αναζητήσουν να βρουν περισσότερα κάπου αλλού. Αν καταλαβαίνεις ότι κάτι τη δυσαρεστεί, προσπάθησε να το συζητήσεις μαζί της. Βρες τι είναι αυτό που της λείπει και προσπάθησε να της το δώσεις, αν μπορείς. Μην αδιαφορείς. Κάποια θέματα είναι ουσιώδη για τη γυναίκα, όσο κι αν σου φαίνονται ασήμαντα. Αν αδιαφορήσεις γι’αυτά θα της καλύψει κάποιος άλλος τα κενά της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου