29 Αυγούστου 2012

Πατέρας τεσσάρων παιδιών με υλικό παιδικής πορνογραφίας


Σοκ έχει προκαλέσει στη Θεσσαλονίκη η σύλληψη ενός 54χρονου για κατοχή και διακίνηση υλικού παιδικής πορνογραφίας. Πρόκειται για έναν ιδιωτικό υπάλληλο, πατέρα τεσσάρων παιδιών, ο οποίος και συνελήφθη.

Αστυνομικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, έπειτα από έρευνες στο διαδίκτυο, κατάφεραν να εντοπίσουν τα ψηφιακά του ίχνη και να διαπιστώσουν ότι κατείχε ένα πρόγραμμα με το οποίο διακινούσε το συγκεκριμένο υλικό.

Στον ηλεκτρονικό υπολογιστή του 54χρονου βρέθηκαν συνολικά 469 αρχεία που περιείχαν φωτογραφίες και βίντεο παιδικής πορνογραφίας.

Ωστόσο, ο 54χρονος κατά την διάρκεια της απολογίας του στην ανακρίτρια Θεσσαλονίκης φέρεται να ισχυρίστηκε ότι είχε χρησιμοποιήσει το συγκεκριμένο πρόγραμμα προκειμένου να «κατεβάσει» πορνογραφικές ταινίες ενηλίκων, όχι όμως υλικό παιδοφιλίας, το οποίο, σύμφωνα με τον ίδιο, παρεισέφρησε εν αγνοία του στον υπολογιστή του.

Με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέως και ανακρίτριας, αποφασίστηκε να αφεθεί ελεύθερος με καταβολή εγγυοδοσίας ύψους 3.000 ευρώ και υπό τους όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης μία φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα του τόπου διαμονής του.

newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου