16 Αυγούστου 2012

Σεξουαλικό σκάνδαλο μεγατόνων με πολιτικούς στην Κίνα


Ποιοι εμπλέκονται στο σεξουαλικό σκάνδαλο στην Κίνα που έχει έντονο... πολιτικό άρωμα Το Weibo, ο Κινεζικός "κλώνος" του Twitter, είναι υπεύθυνο για τη δημοσιοποίηση ενός από τα μεγαλύτερα πολιτικά σκάνδαλα που έχουν συμβεί ποτέ στη χώρα.
Πρόκειται για φωτογραφίες σεξουαλικού οργίου στο οποίο εμπλέκονται ο Wang Minsheng, γραμματέας του κομμουνιστικού κόμματος, της Περιφέρειας Luijang, στην επαρχία Anhui με το νούμερο δύο του κόμματος.
Οι δύο άντρες ποζάρουν γυμνοί μαζί έναν άντρα, ονόματι Wang Yu και ακόμα δύο γυναίκες. Ο Wang Yu ομολόγησε μάλιστα τη συμμετοχή του στο συμβάν. Ο τίτλος της πρώτης δημοσιοποίησης των φωτογραφιών ήταν "σύντροφοι επί τω έργω". Απλός και κατατοπιστικός σημειολογικά.
Αμέσως μετά την διαδικτυακή "καταιγίδα" που ακολούθησε, ο γραμματέας του κομμουνιστικού κόμματος δήλωσε ότι οι φωτογραφίες είναι προϊόν μοντάζ. Πρόσθεσε ότι έχει πέσει θύμα παραπλάνησης και διαφθοράς και ότι κάποιοι προσπαθούν άδικα να τον ενοχοποιήσουν.
Μέσα από την επίσημη σελίδα του κόμματος στο Weibo, υψηλά ιστάμενοι του κόμματος έγραψαν ότι ο γραμματέας του κόμματος δε συμμετείχε ουδέποτε στο συγκεκριμένο σκάνδαλο και ότι κάποιοι βάλλουν εναντίον της πολιτικής παράταξης. Απειλούν μάλιστα με μηνύσεις προς όλους τους χρήστες του κοινωνικού δικτύου που θα συνεχίσουν να αναδημοσιεύουν τις φωτογραφίες.
Όλα αυτά όμως έρχονται σε αντίθεση με τα όσα δήλωσε ο αναπληρωτής γραμματέας του Κομμουνιστικού Συνδέσμου Νέων του Πανεπιστημίου του Hefei στην πρωτεύουσα Anhui, Wang Yu, ο οποίος αναγνώρισε στις φωτογραφίες τον γραμματέα του Κομμουνιστικού κόμματος και το Νο2 επίσης.
Από τη Δευτέρα 13 Αυγούστου, ο Wang Minsheng είναι σε διαθεσιμότητα και το θέμα διερευνάται από τις Αρχές. Μια εκ των γυναικών που πήραν μέρος στην ομαδική συνεύρεση, είναι μάλιστα και η σύζυγος του πολιτικού, ενώ σύμφωνα με το gawker.com, οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν πριν από πέντε χρόνια, όταν και το ζευγάρι παντρεύτηκε.
Πρόκειται για ένα σκάνδαλο που έχει διχάσει τους Κινέζους, καθώς κάποιοι κρίνουν ενόχους τους πέντε, ενώ άλλοι θεωρούν ότι δεν έκαναν κάτι μεμπτό. Άγνωστο το πως και το γιατί δημοσιοποιήθηκαν οι φωτογραφίες.
Να σημειωθεί ότι βάσει νομοθεσίας της Κίνας, τα όργια μπορούν να τιμωρηθούν μέχρι και με πέντε χρόνια φυλάκιση. Όπως και να' χει, αυτή τη στιγμή το θέμα έχει γίνει νούμερο ένα στο διαδίκτυο, με δεκάδες "memes" να κυκλοφορούν καθημερινά, με τη βοήθεια του Photoshop φυσικά.
Πολλοί υποστηρίζουν ότι το θέμα βγήκε στην δημοσιότητα για να αποσπαστεί η προσοχή του κοινού από τη δίκη της συζύγου του πρώην ισχυρού πολιτικού ηγέτης της Κίνας, Bo Xilai, η οποία διώκεται για τη δολοφονία ενός Βρετανού ομογενή.

news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου