26 Αυγούστου 2012

Πολύνεκρο τροχαίο στην Κίνα

Σε 36 ανέρχονται οι νεκροί από την σύγκρουση νωρίτερα σήμερα ενός βυτιοφόρου, που μετέφερε μεθανόλη, με λεωφορείο σε αυτοκινητόδρομο στη βορειοδυτική Κίνα, ανακοίνωσαν επίσημες πηγές. Μόνον τρεις, από τους 39 επιβαίνοντες στο λεωφορείο, επέζησαν και νοσηλεύονται μετά το δυστύχημα αυτό που σημειώθηκε σε αυτοκινητόδρομο κοντά στην Γιανάν, στην επαρχία Σαανσί, μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της χώρας, Νέα Κίνα.
Μετά τη σύγκρουση τα δύο οχήματα τυλίχθηκαν στις φλόγες, δήλωσε υπεύθυνος της τροχαίας στη δημόσια τηλεόραση. "Το μπροστινό μέρος του λεωφορείου υπέστη σοβαρή βλάβη. Η πλειοψηφία των επιβατών κοιμόταν (την ώρα που σημειώθηκε το δυστύχημα). Γι'αυτό έχασαν τη ζωή τους τόσο πολλοί", σημείωσε ο Γιούε Τζιουσιάνγκ.
Τα τροχαία δυστυχήματα αποτελούν μία από τις πρώτες αιτίες θανάτου στην Κίνα, σύμφωνα με τους αξιωματούχους του τομέα της υγείας.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες των κρατικών μέσων ενημέρωσης, οι οποίες στηρίζονται σε στοιχεία της αστυνομίας, την τελευταία δεκαετία οι νεκροί από τα τροχαία ανέρχονταν σε περίπου 100.000 ετησίως, με τον αριθμό αυτόν να έχει μειωθεί σε 70.000 πέρυσι.

enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου