26 Ιουλίου 2012

Nokia Pureview 808: Είδαμε το κινητό με την κάμερα 41MP

Το βραβευμένο Nokia 808 PureView είναι διαθέσιμο στην ελληνική αγορά από την Cosmote και το έχουμε στα χέρια μας για να το δοκιμάσουμε. Πρόκειται για ένα στιβαρό κινητό με οθόνη 4 ιντσών που φυσικά ξεχωρίζει για την τεράστια κάμερα των 41MP.

Ο φακός της κάμερας ξεχωρίζει στο πίσω μέρος της συσκευής καθώς και το Xenon flash.Είναι σαν να παντρεύτηκε μια φωτογραφική μηχανή με ένα κινητό.

Η Nokia ονομάζει την τεχνολογία της φωτογραφικής εμπειρίας PureView και είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε τόσο μεγάλη φωτογραφική μηχανή ενσωματωμένη σε κινητό τηλέφωνο.

Πέρα από το μεγάλο φακό, η Nokia έχει επενδύσει γενικά στην φωτογραφική τεχνολογία.

Έτσι χρησιμοποιεί φακούς Carl Zeiss και ειδικούς αλγόριθμους επεξεργασίας εικόνας για να έχει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Σε τυπικό επίπεδο ανάλυσης (2/3, 5 και 8 megapixels) τα παραπάνω μεταφράζονται σε zoom χωρίς την παραμικρή μείωση της ευκρίνειας, δεδομένου ότι σε κάθε πίξελ αντιστοιχούν επτά πίξελ πληροφορίας, τα οποία συνδυάζονται εκτοξεύοντας την οξύτητα των φωτογραφιών σε απίστευτα επίπεδα. Η παρακάτω φωτογραφία έχει τραβηχτεί με μια τυπική ανάλυση (κλικ για να τη δείτε σε μεγάλο).Σε μεγαλύτερες αναλύσεις (38 megapixel η μέγιστη), όλα αυτά σημαίνουν ότι ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να παίρνει μία φωτογραφία, να τη μεγεθύνει, να κόβει το κομμάτι που τον ενδιαφέρει ή να αλλάζει τις διαστάσεις της προκειμένου να αναδείξει πρωτοφανή επίπεδα λεπτομέρειας. Μπορείτε να ρίξετε μια ματιά στη φωτογραφία που τραβήξαμε με το φακό του Nokia Pureview σε πλήρη ανάλυση.Εκτός από τις κορυφαίες φωτογραφικές του δυνατότητες, το Nokia 808 PureView υποστηρίζει επίσης καταγραφή και αναπαραγωγή βίντεο HD 1080p, μη απωλεστικό zoom 4X και, για πρώτη φορά, τεχνολογία Nokia Rich Recording.

Το Rich Recording επιτρέπει την ηχογράφηση σε ποιότητα επιπέδου CD, μέχρι πρότινος εφικτό μόνο με χρήση εξωτερικού μικροφώνου.

Tο Nokia 808 PureView υποστηρίζει επίσης την αποκλειστική τεχνολογία Dolby Headphone, η οποία μετατρέπει κάθε στερεοφωνικό ήχο σε μια μοναδική εμπειρία surround sound με οποιαδήποτε ακουστικά αλλά και τεχνολογία Dolby Digital Plus για αναπαραγωγή ήχου channel surround 5.1.

Πέρα από φωτογραφίες, το Pureview μπορεί να χρησιμοποιηθεί για πρόσβαση στο ίντερνετ, επικοινωνία, παιχνίδια και δουλειά.

Διαθέτει το λειτουργικό σύστημα Symbian που στην έκδοση Belle δίνει πολλές δυνατότητες παραμετροποίησης.

Η αρχική οθόνη έχει διαφορετικά panel τα οποία έχουν το καθένα τη δική τους φωτογραφία ως background.

Σε κάθε panel μπορεί ο χρήστης να προσθέσει widgets και συντομεύσεις για να έχει άμεση πρόσβαση στις εφαρμογές και τις ρυθμίσεις που θέλει.
Ο browser προβάλει κανονικά τις ιστοσελίδες και είναι αρκετά γρήγορος όπως γρήγορες είναι και όλες οι λειτουργίες του κινητού αν και ο επεξεργαστής είναι μονοπύρηνος 1.3 GHz ARM 11.Στο τηλέφωνο υπάρχουν ενσωματωμένοι χάρτες και λογισμικό πλοήγησης που μπορεί να σας πάει σε οποιοδήποτε σημείο της Ευρώπης.

Το λογισμικό GPS είναι δωρεάν, λειτουργεί χωρίς σύνδεση στο ίντερνετ και είναι ένα μεγάλο πλεονέκτημα των κινητών Nokia με Symbian.

Μέσω του "Καταστήματος" έχουμε πρόσβασε σε δεκάδες εφαρμογές που μπορούμε να κατεβάσουμε δωρεάν ή επί πληρωμή στο κινητό.
Το τηλέφωνο προορίζεται κυρίως για χρήστες που θέλουν να επενδύσουν στη φωτογραφική μηχανή και να έχουν ένα smartphone που ουσιαστικά θα εξυπηρετεί όλες τις ανάγκες τους.
Το τηλέφωνο διατίθεται ήδη στην Ελληνική αγορά και κοστίζει 650 ευρώ.

e-go.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου