24 Ιουλίου 2012

Έδωσε τον δρόμο ο "Μορέας" και μαζί του (φυσικά) τα διόδια - ΕΝΤΟΝΕΣ ΗΔΗ ΟΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ…

Ασφαλής μεν και σχετικά γρήγορος (αν και αρκετά μεγάλος και μακρύς) είναι ο αυτοκινητόδρομος Αλλαγής-Θουρίας, που παραδόθηκε χθες το πρωί στην κυκλοφορία, αλλά από αργά το βράδυ έχει ήδη (!) πια ξεκινήσει και η λειτουργία των διοδίων, με 1,40 ευρώ, ενώ ήδη είχαμε πολύ έντονες αντιδράσεις από πολίτες της Καλαμάτας και της Μεσσηνίας για το νέα αυτό χαράτσι του «Μορέα» και βέβαια του… συμπατριώτη μας κυρίου Μπόμπολα! Για την παράδοση του δρόμου έγινε τελετή παρουσία του υπουργού Ανάπτυξης και Υποδομών, Κωστή Χατζηδάκη και του αναπληρωτή υπουργού, Σταύρου Καλογιάννη, καθώς και του Λεωνίδα Μπόμπολα, που είναι διευθύνων σύμβουλος της παραχωρησιούχου κοινοπραξίας «Μορέας».

Ο υπουργός πριν μπει στη Μεσσηνία επισκέφθηκε με τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Πέτρο Τατούλη, το τμήμα Παραδεισίων-Τακώνας, που ο αναπληρωτής υπουργός ανακοίνωσε ότι θα παραδοθεί στην κυκλοφορία στα τέλη Αυγούστου ή τις αρχές Σεπτεμβρίου, με μικρή παράκαμψη στο ύψος της μεγάλης γέφυρας.

Ο περιφερειάρχης επέμεινε ώστε στο τμήμα Παραδεισίων-Τσακώνας να κυκλοφορούν και τα λεωφορεία και οι νταλίκες, θέμα για το οποίο υπάρχει προβληματισμός, καθώς μπαίνουν ζητήματα ασφαλείας όσον αφορά στην κίνηση των συγκεκριμένων βαρέων οχημάτων στην παράκαμψη.


Το τμήμα Αλλαγής-Θουρίας έχει μήκος 22 χιλιομέτρων περίπου και διανύεται μέσα σε μόλις εννέα λεπτά. Τις επόμενες ημέρες θα δοθεί και ο κλάδος προς Μεσσήνη.
Παρά τις προετοιμασίες που είχαν γίνει προκειμένου να πραγματοποιηθεί στην Καλαμάτα φιέστα για την παράδοση του δρόμου, το πρόγραμμα χάλασε και αντί να έρθει ο υπουργός στο Δημαρχείο και μετά να πάει στο ΣΕΑ Αρφαρών για την παράδοση του δρόμου έγινε το αντίθετο.

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης, σημείωσε από την πλευρά του: «Καλοδεχόμαστε τη σημερινή παράδοση, είμαστε εδώ όμως για να διεκδικήσουμε όλα αυτά που έχει νομοθετήσει η Ελληνική Βουλή, είμαστε εδώ για να διεκδικήσουμε καλύτερες ημέρες σε μια Περιφέρεια όπως η Πελοπόννησος, που για πολλές δεκαετίες από όλους τους πολιτικούς χώρους ήταν εντελώς παρατημένη».


Ο υπουργός κ. Χατζηδάκης στο χαιρετισμό του, στο ΣΕΑ Αρφαρών, ανέφερε ότι ο δρόμος που παραδόθηκε έχει μεγάλη σημασία για τη Μεσσηνία και την Πελοπόννησο αλλά και συναισθηματική αξία για τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, όπως είπε χαρακτηριστικά.

Πρόσθεσε ότι ουσιαστικά ο αυτοκινητόδρομος Κορίνθου-Τρίπολης-Καλαμάτας ολοκληρώνεται, κάτι που ο υπουργός σημείωσε ότι θα δώσει ώθηση ώστε να επανεκινηθούν και οι συμβάσεις παραχώρησης για τα υπόλοιπα μεγάλα οδικά έργα της χώρας, για τα οποία είπε ότι γίνονται δύσκολες διαπραγματεύσεις.
Ακόμη ο κ. Χατζηδάκης είπε ότι ο δρόμος που παραδόθηκε υποδηλώνει ότι «δεν υπάρχει μόνο η Ελλάδα των προβλημάτων και της κρίσης, αλλά και η Ελλάδα που παλεύει και τα καταφέρνει. Η Ελλάδα των έργων». Υποστήριξε ότι τα έργα αυτά θα δώσουν ανάπτυξη στον τόπο, θα δημιουργήσουν χιλιάδες θέσεις εργασίας, θα συμβάλουν στην ισότιμη περιφερειακή ανάπτυξη.

Όπως είπε ο υπουργός, «είμαστε καταδικασμένοι να πετύχουμε και θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό και για τα συγκεκριμένα έργα και για να μείνει η Ελλάδα όρθια».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου