30 Ιουλίου 2012

Ένοπλες περιπολίες πολιτών για την αποτροπή κλοπών!

Τα απανωτά κρούσματα κλοπών από τις συμμορίες που δρουν τον τελευταίο καιρό στην περιοχή του Μοσχοχωρίου Λαμίας, έχουν φέρει σε απόγνωση τους αγρότες που βλέπουν καθημερινά τα αγροτικά τους μηχανήματα να λεηλατούνται. Η αδυναμία της Αστυνομίας να περιπολεί στα χωράφια λόγω έλλειψης προσωπικού, τους ανάγκασε να οργανώσουν «ομάδες περιφρούρησης» που κάνουν περιπολίες με τις κυνηγετικές τους καραμπίνες στα χωράφια για να εντοπίσουν τους δράστες που προκαλούν μεγάλες φθορές στα μηχανήματα, ξηλώνοντας τα καλώδια για να βγάλουν μπαταρίες ή αντλώντας πετρέλαιο από τα ντεπόζιτα.

Οι ζημιές χρειάζονται τουλάχιστον δυο ή τρεις ημέρες για να αποκατασταθούν κι αυτές χάνονται από την φροντίδα των χωραφιών με αποτέλεσμα οι αγρότες να βρίσκονται στο χείλος της οικονομικής καταστροφής. Έτσι, αποφάσισαν να πάρουν το νόμο στα χέρια τους, με απρόβλεπτη κατάληξη στην περίπτωση που συναντήσουν κάποιον από τους δράστες επί τω έργω!

Ανάλογες κλοπές γίνονται και στους Σοφάδες Καρδίτσας, με τελευταίο «θύμα» ένα αυτοκίνητο της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης. Οι άγνωστοι δράστες που το παραβίασαν, άρπαξαν από το πορτ μπαγκάζ ένα κομπρεσέρ και διάφορα μικροαντικείμενα αξίας 1.500 ευρώ! Η διάρρηξη έγινε αντιληπτή το επόμενο πρωί και ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΣ κατέθεσε μήνυση κατ’ αγνώστων.

protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου