27 Ιουλίου 2012

Τέλος τα δώρα στο Δημόσιο - Κόβονται και από τις επικουρικές

Δεν έχει φύγει απ' το μυαλό της τρόικας το “κόψιμο” των δώρων. Μένει πάντα στο τραπέζι. Οι ελεγκτές των δανειστών μας το επαναφέρουν σε κάθε διαπραγμάτευσηΈνα από τα σχέδια που μελετώνται ώστε να υπάρξει σαφείς μείωση των δαπανών του δημοσίου είναι η πλήρης κατάργηση 13ου και 14ου μισθού στο Δημόσιο. Μετά το ¨κούρεμα” που υπέστησαν τα δώρα που ουσιαστικά έπεσαν στο 50% τώρα μελετάται η πλήρης κατάργηση τους.

Αυτό ωστόσο είναι ένα από τα σχέδια που μελετώνται αλλά δεν είναι ακόμη τίποτα βέβαιο. Όλα θα κριθούν από την πορεία των διαπραγματεύσεων.

Αυτή τη φορά στο στόχαστρο των τροϊκανών μπήκαν όμως και τα δώρα των συνταξιούχων και ειδικότερα αυτά των επικουρικών.

Με βάση το γεγονός ότι το σχέδιο είναι η επικουρική σύνταξη να μην ξεπερνάει σε ποσοστό το 20% της κύριας σύνταξης, όλα δείχνουν ότι σε συνδυασμό με το πλαφόν που θα μπει στις συντάξεις έρχεται κατάργηση της 13ης και της 14ης επικουρικής σύνταξης.

Όλα δείχνουν (για την ώρα τουλάχιστον και εαν δεν υπάρξουν άλλες εκπλήξεις από μέρους της τρόικας) πως θα συνεχίσουν να καταβάλλονται κανονικά τα δώρα που προβλέπονται, έστω και “κουρεμένα”, για την κύρια σύνταξη.

newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου