20 Ιουνίου 2012

Ποδόσφαιρο είναι ρε αθεόφοβοι



Έχει κουράσει όλο αυτό το σκηνικό με τη Μέρκελ,όλοι οι άσχετοι με το ποδόσφαιρο το είδαν ως μια αφορμή να βγάλουν τα απωθημένα τους. Οι διεθνείς μας που διαβάζουν εφημερίδες έχουν αποσυντονιστεί και περισσότερο σκέφτονται αυτές τις παπαριές παρά το αγωνιστικό κομμάτι.
Σε ένα ποδοσφαιρικό αγώνα παίζονται μερικά εκατομμύρια ευρώ, εάν πρόκειται για πριμ κι ίσως μερικά δισεκατομμύρια, εάν πρόκειται για στοίχημα. Δεν παίζεται όμως σε καμία περίπτωση η εδαφική ακεραιότητα της χώρας, η εθνική της αξιοπρέπεια και πολύ περισσότερο το χρέος της.
Αν ήταν έτσι το ΔΝΤ θα είχε ποδοσφαιρική ομάδα που θα έπαιρνε μόνιμα το Μουντιάλ κι η εθνική Λουξεμβούργου θα ήταν το φαβορί να πάρει το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.
Στην εθνική Ελβετίας οι καλύτεροι παίκτες της είναι Αλβανοί και Τούρκοι για τον απλούστατο λόγο ένα σοβαρό Ελβετό δεν τον συμφέρει να ασχοληθεί με το ποδόσφαιρο.
Ξαφνικά ενώ παίζουμε με την καλύτερη ομάδα του τουρνουά το θέμα, αντί να το περιορίσουμε στο αθλητικό και να περιμένουμε το… θαύμα το αναγάγαμε σε πολιτικό. Αρχίσαμε να τα χώνουμε στη Μέρκελ και στους Γερμανούς κι όταν αυτοί απαντάνε στη πλάκα η σοβαρά μας πιάνει η εθνική μας ευθιξία. Ακόμη και τις γερμανικές πλάκες εμείς τις παίρνουμε στα σοβαρά ενώ ζητάμε από τους Γερμανούς να μην κάνουν το ίδιο.Εντάξει ορισμένες φορές το παρακάνουν αλλά πρέπει να κάνουμε και εμείς το ίδιο?Άν μας που να πηδήξουμε απ'το μπαλκόνι θα το κάνουμε?Σαν πολλά ρομποτάκια μαζεύτηκαν...
Ζητάμε πολιτικές δηλώσεις από τους παίκτες που δείχνοντας σοβαρότητα επαναλαμβάνουν ότι το ματς είναι ποδοσφαιρικό κι όχι πολιτικό.
Την ίδια ώρα, εάν νικήσουμε τους Γερμανούς θα γεμίσουμε με ρεπορτάζ του στιλ «το έκαψαν οι ομογενείς στις γερμανικές πόλεις» τονίζοντας πόσο εθνικά υπερήφανοι νοιώθουν. Εάν όμως μας νικήσουν οι Αλβανοί θα μανουριάσουμε και θα τους κυνηγάμε σε δρόμους και πλατείες εάν τολμήσουν να πανηγυρίσουν. Θα τους κυνηγάμε με τόση οργή που θα τη ζήλευαν και τα «παλληκάρια» της «Χρυσής Αυγής».
Πάρτε το χαμπάρι. Ο Κατσουράνης παίζει και ο Σβαινστάιγκερ. Αυτοί είναι οι αντίπαλοι.Θέλετε άλλο παράδειγμα; Έβλεπα προχτές στο fb μια σύνθεση που έδειχνε ότι οι περισσότεροι Γερμανοί διεθνείς δεν είναι Γερμανοί. Ε, και; Επέλεξαν να παίξουν στην εθνική Γερμανίας κι αυτό τους τιμά. Πήγαν στα δύσκολα κι όχι στα… εύκολα.
Κι εδώ παιδιά όπως ο Νίνης, ο Μήτρογλου, ο Χολέμπας αξίζουν περισσότερα μπράβο που επέλεξαν την εθνική Ελλάδος, ενώ μπορούσαν να διαλέξουν κάποια άλλη εθνική. Παίζουν σ’ εμάς συνειδητά. Κι αυτό τους τιμά.
Αφήστε να γίνει το ματσάκι, να το ευχαριστηθούμε, κι αν κερδίσουμε έχει καλώς. Να χαρούμε όχι γιατί νικήσαμε την ομάδα της Μέρκελ, αλλά την ομάδα του Λεβ. Κι αν χάσουμε θα γυρίσουμε με ψηλά το κεφάλι γιατί θα έχουμε χάσει από μια εξαιρετική ομάδα και στη συμμετοχή μας σε αυτό το Euro θα έχει μπει θετικό πρόσημο.Απολαύστε τον αγώνα,είμαι σίγουρος ότι μετά θα μας σέβονται!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου