26 Ιουνίου 2012

Πιο κοντά η Καλαμάτα με την Αθήνα σε λίγες ημέρες

Περίπου μισή ώρα θα είναι πιο σύντομη η διαδρομή Αθήνα-Καλαμάτα, με τα εγκαίνια του τμήματος 23 χιλιομέτρων του οδικού άξονα Κόρινθος-Τρίπολη-Καλαμάτα να έχουν προγραμματιστεί να πραγματοποιηθούν μέσα στις επόμενες ημέρες. Πρόκειται για τον κλάδο προς τον κόμβο της Θουρίας και το οδικό τμήμα από την Τσακώνα προς την Καλαμάτα, συνολικού μήκους 23 χλμ, μέσω του οποίου θα παρακάμπτεται η διέλευση από επικίνδυνες στροφές αλλά και από χωριά.
Με την έναρξη λειτουργίας του νέου τμήματος -μέσω του οποίου η απόσταση Αθήνα-Καλαμάτα θα διαρκεί περίπου 2 ώρες και 10 λεπτά- θα τεθεί σε λειτουργία ένας ακόμη σταθμός διοδίων στην πρωτεύουσα της Μεσσηνίας.
Μέσα στο τέλος του καλοκαιριού αναμένεται επίσης, να παραδοθεί ο κλάδος Παραδείσια-Τσακώνα.
Ο άξονας, που θα συνδέεται απευθείας με το αεροδρόμιο της Καλαμάτας, θα αναβαθμίσει την ευρύτερη περιοχή και εκτιμάται ότι θα ενισχύσει την τουριστική κίνηση στο πολυτελές θέρετρο Costa Navarino του ομίλου Κωνσταντακόπουλου στη Μεσσηνία.
Ας σημειωθεί ότι ο αυτοκινητόδρομος «Μορέας» αποτελεί τον μοναδικό από τους μεγάλους οδικούς άξονες (Ιονία Οδός, Ολυμπία Οδός, Ε65, Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου), όπου οι κατασκευαστικές εργασίες δεν έχουν ανασταλεί λόγω προβλημάτων χρηματοδότησης.
Η επανεκκίνηση, εξάλλου, των τεσσάρων έργων παραχώρησης, που αποτελεί το μεγάλο στοίχημα της νέας ηγεσίας του υπερυπουργείου Ανάπτυξης, Μεταφορών και Υποδομών, θα ενισχύσει το ΑΕΠ με 2,5%.
Υπενθυμίζεται ότι στην κοινοπραξία Μορέας συμμετέχουν οι Άκτωρ (71,67%), J&P-Άβαξ (15%) και η Intrakom συμμετοχών (13,33%).
Δημ.Δελεβέγκος

Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου