26 Ιουνίου 2012

Ταξίδια υπουργών μόνο με άδεια Σαμαρά

Επιστολή από την κυβέρνηση σε όλους τους υπουργούς. Πώς θα γίνονται πλέον τα ταξίδια τους στο εσωτερικό και το εξωτερικό Σύμφωνα με την επιστολή που έλαβαν Υπουργοί, Αναπληρωτές και Υφυπουργοί, από τον γενικό γραμματέα της Κυβέρνησης, Παναγιώτη Μπαλτάκο, τα ταξίδια τους σε Ελλάδα και εξωτερικό θα πραγματοποιούνται πλέον μόνο κατόπιν άδειας.
Την άδεια - συγκατάθεση μάλιστα, από εδώ και στο εξής θα την παρέχει ο ίδιος ο Αντώνης Σαμαράς.
Στην επιστολή του ο κ. Μπαλτάκος επισημαίνει ότι δεν είναι "θεσμικώς "έωλη" η προϋπόθεση της πρωθυπουργικής έγκρισης, για τις μεταβάσεις των μελών της κυβέρνησης, σε προορισμούς του εσωτερικού ή του εξωτερικού". Όπως τονίζει, "η συγκατάθεση προβλέπεται στο άρθρο 44 του Προεδρικού Διατάγματος 63/2005".
Στην επιστολή σημειώνεται ακόμη πως, "σε περιπτώσεις κατά τις οποίες μέλη της κυβέρνησης επιθυμούν να ταξιδέψουν, θα οφείλουν να ενημερώνουν εκ των προτέρων και την κυβερνητική Γενική Γραμματεία".
Σύμφωνα με στελέχη της Γενικής Γραμματείας της κυβέρνησης η εφαρμογή του συγκεκριμένου νόμου στοχεύει στην πλήρη εικόνα και τον έλεγχο που πρέπει να έχει ο πρωθυπουργός. Στόχος του πρωθυπουργού είναι να μην μένουν ακέφαλα τα Υπουργεία, κάτι που είχε παρατηρηθεί ουκ ολίγες φορές στο παρελθόν.

news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου