30 Μαΐου 2012

Τα Seat δεν πτοούνται από... Πράσινο Δακτύλιο


Σύμφωνα με τα ισχύοντα, από την 1η Σεπτεμβρίου 2012 θα εφαρμοστεί στην Αθήνα ο νέος "Πράσινος Δακτύλιος", εντός του οποίου θα κυκλοφορούν μόνο νέας τεχνολογίας οχήματα (Euro 5 και μετέπειτα) που εκπέμπουν ρύπους έως 140 γρ./χλμ. διοξείδιο του άνθρακα ή και καθόλου ρύπους (ηλεκτρικά οχήματα). Πλέον, όλες οι εταιρείες προετοιμάζονται για τα νέα δεδομένα, όπως ήδη έχουν κάνει με την απελευθέρωση της πετρελαιοκίνησης που διαμορφώνει ένα νέο χάρτη πωλήσεων αυτοκινήτων στη χώρα μας.

Η Seat ανταποκρίνεται στις προϋποθέσεις αυτού του μέτρου και εξασφαλίζει έτσι τη δυνατότητα της ελεύθερης καθημερινής κυκλοφορίας εντός του "Πράσινου Δακτυλίου" για την μεγάλη πλειοψηφία των μοντέλων της γκάμας.

Συγκεκριμένα από 01.09.2012 θα κυκλοφορούν στο μικρό δακτύλιο χωρίς περιορισμούς:

- Το σύνολο της γκάμας του νέου IBIZA, που αναμένεται στην χώρα μας μέσα στο καλοκαίρι, συμπεριλαμβανομένης ακόμα και της κορυφαίας έκδοσης 1.4 FR για την οποία οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα (CO2) έχουν περιοριστεί στα 139 γρ./χλμ.
- Όλες οι εκδόσεις του Leon 1.2 TSI (βενζίνη) και 1.6 TDI (πετρελαίου).
- Τα Altea, Altea XL & Freetrack που εφοδιάζονται με τον 1.2 TSI καθώς και με τον 1.6 TDI.

Επίσης, όλες οι εκδόσεις Ιbiza 1.2 TDI - 75hp καθώς και η έκδοση 1.6 ΤDI E-Ecomotive του Leon έχουν εκπομπές CO2 χαμηλότερες από 99 γρ./χλμ. και κατά συνέπεια απαλλάσσονται από την υποχρέωση ετήσιας καταβολής τελών κυκλοφορίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου