20 Μαΐου 2012

Έκλεβαν εκκλησιαστικά είδη

Εξιχνιάστηκαν τρεις περιπτώσεις κλοπών εκκλησιαστικών ειδών από την Ιερά Μονή Γηρομερίου Φιλιατών Θεσπρωτίας, ύστερα από αστυνομική έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Φιλιατών Συνελήφθησαν δύο αλλοδαπές γυναίκες, υπήκοοι Ρουμανίας και Αλβανίας ηλικίας 42 και 41 χρονών καθώς και ένας 75χρονος Έλληνας ενώ στην ίδια υπόθεση ενέχονται δύο ακόμη γυναίκες, από την Αλβανία, ηλικίας 47 και 25 χρόνων.

Ειδικότερα, χθες το μεσημέρι στη Φανερωμένη Φιλιατών, οι αστυνομικοί εντόπισαν και συνέλαβαν τους τρεις δράστες, γιατί λίγο νωρίτερα είχαν αφαιρέσει από τον χώρο έκθεσης, προς πώληση, εκκλησιαστικών ειδών της Ιεράς Μονής Γηρομερίου, εκκλησιαστικά είδη, αξίας 200 ευρώ.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε επίσης, ότι οι συλληφθέντες από κοινού με δύο ακόμη γυναίκες, δρώντας με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, κατά το πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου, είχαν αφαιρέσει από την ίδια Μονή εκκλησιαστικά είδη, η αξία των οποίων υπερβαίνει τα 1.300 ευρώ.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στα σπίτια των δραστών, βρέθηκε και κατασχέθηκε μέρος των κλαπέντων αντικειμένων.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Θεσπρωτίας ενώ η προανάκριση συνεχίζεται για τυχόν εμπλοκή τους και σε άλλες παράνομες πράξεις.

real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου