17 Μαΐου 2012

Βροχές και καταιγίδες σήμερα σε όλη τη χώρα


Μεταβολή του καιρού θα σημειωθεί σήμερα, Πέμπτη, με βροχές και καταιγίδες σε ολόκληρη τη χώρα. Οι άνεμοι θα πνέουν θυελλώδεις εντάσεως έως 8 Μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση Στην Αττική αρχικά ο καιρός θα είναι αίθριος. Βαθμιαία θα αναπτυχθούν νεφώσεις και από το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες που πιθανόν να είναι έντονες. Πρόσκαιρη βελτίωση θα σημειωθεί από το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 3 με 5 Μποφόρ και από το βράδυ βορειοδυτικοί 4 με 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη θα σημειωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 5 Μποφόρ και από το απόγευμα 6 με 7 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη θα σημειωθούν νεφώσεις τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και στα ανατολικά νότιοι 3 με 5 Μποφόρ. από το μεσημέρι θα στραφούν σε βόρειους 4 με 5 Μποφόρ και στην κεντρική Μακεδονία σε βορειοδυτικούς 4 με 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα αρχικά στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο θα είναι κατά τόπους έντονα. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί 4 με 6 Μποφόρ και σταδιακά βορειοδυτικοί 5 με 7 Μποφόρ και από το απόγευμα τοπικά 8 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 21 βαθμούς Κελσίου

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 Μποφόρ και στα νότια 6 με 7 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και τη Κρήτη θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το απόγευμα θα βρέξει, ενώ θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 Μποφόρ και αργότερα νότιοι 7 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα σημειωθούν νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα βρέξει. Το απόγευμα θα εκδηλωθούν και καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 3 με 5 Μποφόρ και πρόσκαιρα 6 με 7 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 25 βαθμούς Κελσίου

protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου