18 Μαΐου 2012

Τριπλό "χτύπημα" από Αλαφούζο


Ο Γιάννης Αλαφούζος έχει ξεμπλοκάρει τις χορηγίες από την "Πειραιώς", παίρνει δάνειο από την "Εθνική" και μέσα στην επόμενη εβδομάδα οι μετοχές του Γιάννη Βαρδινογιάννη περνάνε στο "Σωματείο". Τον δικό του αγώνα ώστε να μπορέσει ο Παναθηναϊκός να παίξει του χρόνου στην Ευρώπη δίνει τις τελευταίες εβδομάδες ο Γιάννης Αλαφούζος. Ο ισχυρός άνδρας του "ΣΚΑΙ" ο οποίος τρέχει το πλάνο τις λαϊκής βάσης έχει προχωρήσει σε μια σειρά από κινήσεις για να εξασφαλίσει χρήματα που απαιτούνται άμεσα ώστε ο Παναθηναϊκός να αρχίσει να καλύπτει τις υποχρεώσεις του.

Τα τρία χτυπήματα

Ο Γιάννης Αλαφούζος τις τελευταίες μέρες προσπαθούσε να πάρει ένα δάνειο της τάξης των 5 εκατομμυρίων ευρώ ώστε να μην χαθεί η αδειοδότηση. Για να γίνει όμως αυτό έπρεπε πρώτα να έρθει σε συνεννόηση με την τράπεζα "Πειραιώς" και να «ξεμπλοκάρει» ουσιαστικά το 30% των εσόδων από τις χορηγίες του ΟΠΑΠ και Nova οι οποίες είχαν δεσμευθεί εξαιτίας ενός δανείου που είχε πάρει ο Παναθηναϊκός το καλοκαίρι του 2010.

Ο Έλληνας εφοπλιστής μετά από αρκετά ραντεβού και συναντήσεις ήρθε σε συνεννόηση και οι χορηγίες απελευθερώθηκαν.

Αυτό έκανε πιο εύκολη την διαπραγμάτευση του με τις τράπεζες στις οποίες αιτήθηκε δάνειο ύψους 5 εκ. ευρώ για τον Παναθηναϊκό. Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες έχει ήδη υπάρξει συμφωνία με την "Εθνική" και τα λεφτά θα είναι διαθέσιμα για το Τριφύλλι έως την Τετάρτη. Με το δάνειο να αποπληρώνεται εντός ενός χρόνου από τα έσοδα χορηγιών της επόμενης περιόδου.

Επίσης την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να είναι διαθέσιμα και τα 2 εκ. ευρώ τα οποία έχει μαζέψει ο ίδιος ο Αλαφούζος. Το σύνολο 7 εκ. ευρώ για τις άμεσες υποχρεώσεις της ομάδας και τις αποπληρωμές ώστε να μπορέσει το Τριφύλλι να πάρει την αδειοδότηση.

Το τρίτο χτύπημα έχει να κάνει με την μεταβίβαση των μετοχών του Γιάννη Βαρδινογιάννη στο "Σωματείο" με την διαδικασία να έχει προχωρήσει και να αναμένεται να ολοκληρωθεί και αυτή μέχρι τα μέσα της επόμενης εβδομάδας.

Σημαντικά για τον κόσμο

Η πλευρά Αλαφούζου γνωρίζει ότι για να πειστεί ο κόσμος για το εγχείρημα του πρέπει να καταφέρει δυο κυρίως πράγματα. Το ένα να έχει στα χέρια του οριστικά και αμετάκλητα της μετοχές του Τζίγγερ και το δεύτερο να μπουν λεφτά από τους ισχυρούς ανθρώπους που μετέχουν αρχικά σε αυτό το πλάνο ώστε εν συνεχεία να ακολουθήσει και ο υπόλοιπος κόσμος του Παναθηναϊκού.

Συζήτηση με Φερέιρα

Παράλληλα βέβαια και από τη στιγμή που η σεζόν ολοκληρώνεται την Κυριακή ο Γιάννης Αλαφούζος, ο πρόεδρος Δημήτρης Γόντικας και τα μέλη της διοικούσας επιτροπής θα πρέπει να συζητήσουν και με τον Ζεσουάλδο Φερέιρα για το τι μέλει γενέσθαι ενόψει της επόμενης περιόδου.

Στο τετ α τετ που είχαν στην Παιανία την περασμένη εβδομάδα τα μέλη της διοικούσας επιτροπής έδειξαν ότι θέλουν να παραμείνει ο 65χρονος τεχνικός στο Τριφύλλι αλλά αν δεν γίνει μια συζήτηση εφ' όλης της ύλης με όλα τα δεδομένα στο τραπέζι κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος για τίποτα.

prasinanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου