31 Μαΐου 2012

Καλαμάτα:Συνελήφθη 24χρονος για σεξουαλική παρενόχληση

Για σεξουαλική παρενόχληση και απειλές σε ανήλικη, μέσω του Διαδικτύου, συνελήφθη την Τρίτη από αστυνομικούς της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στην Καλαμάτα, 24χρονος ιδιοκτήτης ζαχαροπλαστείου, ο οποίος είχε γίνει εφιάλτης 14χρονης, που συνομιλούσε μαζί του στο facebook. Η υπόθεση αποκαλύφθηκε ύστερα από καταγγελία της μητέρας του κοριτσιού, η οποία ανέφερε πριν από λίγες ημέρες στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ότι άγνωστος χρήστης του Διαδικτύου προσέγγισε την κόρη της μέσω ιδιωτικής διαδικτυακής συνομιλίας στο facebook, αλλά αυτή η συνομιλία εξελίχτηκε σε πραγματικά τραυματική εμπειρία για την ανήλικη.

Συγκεκριμένα, ο συνομιλητής της την απείλησε ότι θα δημοσιεύσει ψηφιακό υλικό πορνογραφικού χαρακτήρα που είχε δημιουργήσει με φωτογραφίες που είχε υποκλέψει από το προφίλ του κοριτσιού, αν δεν του έκανε γνωστά τα στοιχεία της και το τηλέφωνό της.

Η 14χρονη, φοβούμενη, έδωσε το τηλέφωνό της στον εκβιαστή και στο επόμενο χρονικό διάστημα δέχτηκε επανειλημμένα απειλητικά τηλεφωνήματα, στα οποία της ζητούσε επίμονα να συνευρεθούν σεξουαλικά ενώ την εξανάγκαζε να προβαίνει μαζί του σε συνομιλίες σεξουαλικού περιεχομένου.

Από την ψηφιακή διαδικτυακή έρευνα των αστυνομικών της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, η οποία έγινε ύστερα από άρση του απορρήτου, που εγκρίθηκε από τον εισαγγελέα, ταυτοποιήθηκε ως διαχειριστής του προφίλ στη σελίδα κοινωνικής δικτύωσης αλλά και ως αποστολέας των απειλητικών ηλεκτρονικών μηνυμάτων ο 24χρονος ζαχαροπλάστης.

Ο 24χρονος συνελήφθη στην Καλαμάτα και οι κατηγορίες που τον βαρύνουν αφορούν τα αδικήματα της απειλής και της κατ' εξακολούθηση προσβολής της γενετήσιας αξιοπρέπειας με ανήθικες προτάσεις μέσω Διαδικτύου.

Ύστερα από έρευνα στο σπίτι του, καθώς και στο κατάστημα που διατηρεί στη Καλαμάτα, βρέθηκε ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής. Ο 24χρονος, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Καλαμάτας.

real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου