12 Απριλίου 2012

Αν και παράλυτος, τα extreme sports είναι η αδυναμία του


Έμεινε παράλυτος αλλά ζει πιο ριψοκίνδυνα από τον καθένα μας. Γνωρίστε τον ατρόμητο Μπάρι Γουέστ Είναι παράλυτος από τον λαιμό και κάτω αλλά αυτό δεν τον εμποδίζει σε τίποτα από το να ζει στο έπακρο.
Ο λόγος για τον 35χρονο Μπάρι Γουέστ, από το Έσσεξ, ο οποίος έχασε τη λειτουργία των χεριών και ποδιών του σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα όταν ήταν έφηβος και δεν νιώθει τίποτα από τον λαιμό και κάτω.
Ωστόσο, του αρέσει να τεστάρει τα όριά του και να ανεβάζει την αδρεναλίνη του στα ύψη με κάθε ευκαιρία.Έτσι, έχει κάνει παρά πέντε, ελεύθερη πτώση με αλεξίπτωτο, καγιάκ, σκι ενώ έχει ανέβει στο Mount Snowdon τέσσερις φορές.
Μεταξύ άλλων, έχει γίνει εκπαιδευτής καταδύσεων ενώ ζωγραφίζει με το στόμα υπέροχους πίνακες.
Η τελευταία του πρόκληση είναι να ανέβει στο Κιλιμάντζαρο, ενώ θέλει πολύ να κάνει ιππασία.
"Ο κόσμος με ρωτά αν θα έκανα όλα αυτά που κάνω εάν δεν είχε συμβεί το ατύχημα", λέει ο ίδιος, απαντώντας πως δεν μπορεί να είναι σίγουρος για αυτό αλλά τα κατορθώματά του είναι πολύ πιο γλυκά από οτιδήποτε έκανε πριν.
"Ήταν πολύ δύσκολα στην αρχή, δεν μπορώ να υποκριθώ ότι δεν ήταν", σημειώνει και τονίζει πως πάντα είχε στο μυαλό του ότι έπρεπε να το συνηθίσει και να προχωρήσει στη ζωή του.
"Είτε έχει μια αναπηρία είτε όχι όλοι πρέπει να να βγούμε εκεί έξω και να κάνουμε πράγματα", συμπληρώνει, και λέει πως αυτό θέλει να δείξει στον κόσμο ότι σε κανένα δεν αρέσει η μιζέρια.
Στην αρχή μάλιστα λέει ότι ο γιατρός δεν τον άφηνε να πέσει με το αλεξίπτωτο γιατί η αδρεναλίνη θα ανέβαζε την πίεση του αίματός του και θα πέθαινε πριν καν προσγειωνόταν.
Μάλιστα κατάφερε να πείσει τον γιατρό του μετά από ένα χρόνο,
"Μετά από αυτό ένιωσα αθάνατος", τονίζει.

news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου