9 Απριλίου 2012

Εκβίαζαν βουλευτή του ΠΑΣΟΚ


Δικογραφία σε βάρος 40χρονου σχημάτισε η Ασφάλεια Αττικής, με την κατηγορία ότι δυσφημούσε και εκβίαζε μέσω ιστοσελίδας τον βουλευτή Ηπείρου του ΠΑΣΟΚ, Θανάση Οικονόμου. Ο 40χρονος, Δ.Κ, ήταν διαχειριστής του ιστολογίου «epirusgate.blogspot.com» και κατηγορείται για κατ' επανάληψη δημοσίευση αναρτήσεων με εκβιαστικό και δυσφημιστικό περιεχόμενο.
Στη δικογραφία συμπεριλαμβάνεται και ένας 43χρονος, Π. Γ., για τον οποίο ερευνάται εάν σχετίζεται με το εν λόγω ιστολόγιο.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν ο βουλευτής κατήγγειλε στην ΕΛΑΣ ότι στον συγκεκριμένο ιστότοπο, από αρχές του 2009 έως και πριν από περίπου ένα μήνα, δημοσιεύονται αναρτήσεις με υβριστικό και συκοφαντικό περιεχόμενο σε βάρος του.

Επίσης, κατήγγειλε ότι τον τελευταίο καιρό, δεχόταν τηλεφωνήματα από τους διαχειριστές του ιστολογίου, που εκβιαστικά του ζητούσαν χρήματα για να σταματήσουν την ανάρτηση συκοφαντικών δημοσιευμάτων σε βάρος του.
Σε έρευνες που έγιναν στα σπίτια των δύο αντρών στα Ιωάννινα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους και αφορούν τα αδικήματα της συκοφαντικής δυσφήμησης κατ' εξακολούθηση και της απόπειρας εκβίασης, θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ιωαννίνων.

ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου