16 Απριλίου 2012

Ξεπάστρεψαν ζώα με φόλες σε όλη τη χώρα


Ούτε ιερό ούτε όσιο δεν έχουν ορισμένοι συμπολίτες μας και φροντίζουν να το δείχνουν εκτός από κάθε μέρα ακόμα και τις γιορτινές περιόδους. Τις μέρες χαράς, αγάπης και κατάνυξης, όπως το Πάσχα κάποιοι ''άνθρωποι'' μοίρσαν φόλες σε αδέσποτα προκειμένου να καθαρίσουν τα χωριά τους ή τις πλατείες από την παρουσία τους.
Η πρώτη καταγγελία φτάνει στο adespoto.gr από το Δήλεσι. Οι οργανωμένοι ζωόφιλοι εντόπισαν φόλες τόσο στην περιοχή τους όσο και στις γύρω, όπως το Σχηματάρι, ο Ωρωπός, το Χαλκούτσι. Προειδοποίησαν όσους βγάζουν βόλτα τα ζωάκια τους αλλά κανείς δεν μπορεί να σώσει τα αδέσποτα που είναι πολλά εκεί. Μάλιστα δημοσίευσαν το παρακάτω σύνθημα: Η ΦΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΔΕΙΞΗ ΨΥΧΟΠΑΘΕΙΑΣ. ΟΧΙ ΠΑΣΧΑΛΙΑΤΙΚΟ ΕΘΙΜΟ. ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ ΔΗΛΕΣΙΩΤΕΣ.

Η δεύτερη καταγγελία έρχεται από την Λεπτοκαρυά Πιερίας. Πάνω από 50 τα αδέσποτα ζώα- θύματα αλλά και περίπου 18 οικόσιτα. Οι κάτοικοι έσπευσαν να διαμαρτυρηθούν στο Δήμο αλλά με κανένα αποτέλεσμα.

Αλλά και στην Ποτιδαια Χαλκιδικής αδέσποτα και ένα ιδιόκτητο σκυλάκι, 6.5 ετών, έχασαν τη ζωή τους τρώγοντας φόλες από το δρόμο. Μάλιστα, εκτός από τις μέρες του Πάσχα, οι καταγγέλοντες λένε ότι οι φόλες μπαίνουν συστηματικά λόγω έναρξης της καλοκαιρινής περιόδους ώστε να μην...ενοχλούν τα αδέσποτους τους τουρίστες.

Απανθρωπιά χωρίς τέλος. Θλιβερές γιορτές και πάλι.


Adespoto.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου