31 Μαρτίου 2012

Α. Σαμαράς: «Λύστε μου τα χέρια για να κυβερνήσω»


Η αυτοδυναμία της ΝΔ είναι η μόνη ασφαλής λύση για τη χώρα, τονίζει σε συνέντευξη του στην Καθημερινή της Κυριακής ο Αντώνης Σαμαράς. «Λύστε μου τα χέρια για να κυβερνήσω», αναφέρει χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι σε περίπτωση που επικρατήσει ακυβερνησία, η κρίση θα βαθύνει.

Ο κ. Σαμαράς, χαρακτηρίζει τη ΝΔ ως «τη μόνη συντεταγμένη δύναμη σε ένα πολιτικό σύστημα που καταρρέει» και τονίζει ότι μόνο η ΝΔ «μπορεί να δώσει μία σταθερή κυβέρνηση ικανή να αλλάξει την στην Ελλάδα όσα πρέπει να αλλάξουν, να διαπραγματευθεί στο εξωτερικό, να δώσει στη χώρα αίσθημα ασφάλειας και προοπτικής».

Απευθύνει προσκλητήριο πανστρατιάς προς όλες τις δυνάμεις της Κεντροδεξιάς, λέγοντας ότι δεν αποκλείει ακόμη και όσους προκάλεσαν τραύμα και σήμερα θέλουν να το θεραπεύσουν, φράση που ερμηνεύεται ότι δεν αποκλείει ακόμη και την Ντόρα Μπακογιάννη.

Ωστόσο, επιτίθεται στους Ανεξάρτητους Έλληνες του Πάνου Καμένου στους οποίους καταλογίζει ότι υπονομεύουν την παράταξη.

Ο κ. Σαμαράς δηλώνει ακόμα ότι θα αγωνιστεί για να αποφευχθούν νέες μειώσεις συντάξεων και ότι θα επεξεργαστεί ισοδύναμα μέτρα για να μη πληγούν περαιτέρω όσοι ήδη δοκιμάζονται. Διευκρινίζει ότι «από τα 3 δισ. που προβλέπονται να συμφωνηθούν τον Ιούνιο για το 2012 και από τα άλλα 7 δισ. για το 2013-14 έχουμε ήδη εξασφαλίσει ότι δεν θα αφορούν νέους φόρους ή αύξηση υφιστάμενων φόρων» και προσθέτει ότι «δεν θα θίγουν τους πιο αδύναμους».

Σημειώνει ότι εφόσον εκλεγεί, η πρώτη προτεραιότητα θα είναι η ανάκαμψη, τονίζοντας ότι η ΝΔ έχει για αυτό μία δέσμη μέτρων, όπως πχ την άμεση ενεργοποίηση του ΕΣΠΑ, από το οποίο μένουν αναξιοποίητα σχεδόν 14,5 δισ. ευρώ.

Ο πρόεδρος της ΝΔ τονίζει ότι τα κέντρα φιλοξενίας λαθρομεταναστών είναι ένα από τα μέτρα για την καταπολέμηση της λαθρομετανάστευσης, αλλά πρέπει «να εξασφαλίσουμε αντισταθμιστικά οφέλη για τις τοπικές κοινωνίες και εγγυήσεις ασφαλείας». Υπογραμμίζει παράλληλα, ότι τα κέντρα αυτά δε θα είναι για την επ’ άπειρον φιλοξενία των παράνομων μεταναστών, αλλά μέχρι να αρχίσει η επαναπροώθησή τους.

Πηγή: Εφημερίδα Καθημερινή της Κυριακής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου