28 Φεβρουαρίου 2012

Σε 24ωρη πανελλαδική απεργία προχωρούν την Τετάρτη οι γιατροί


Πανελλαδική απεργία πραγματοποιούν οι νοσοκομειακοί και οι ιδιώτες γιατροί αύριο, Τετάρτη, ημέρα ψήφισης από τη Βουλή του εφαρμοστικού νόμου που περιλαμβάνει και ζητήματα του υπουργείου Υγείας.

«Μοναδική επιδίωξη της πολιτικής της κυβέρνησης είναι η περικοπή των δαπανών υγείας με κάθε τρόπο» σημειώνει ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος 

Η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), κάνει λόγο για «τερατώδεις ρυθμίσεις που συμπεριλαμβάνονται στον εφαρμοστικό νόμο για την υγεία με τις οποίες καταργούνται 50 νοσοκομεία και περικόπτεται το ωρομίσθιο εφημέρευσης κατά 17%».

Να συμμετάσχουν στην απεργία καλεί τα μέλη του και το προεδρείο του Ιατρικού Συλλόγου της Αθήνας (ΙΣΑ).

Στις 10:30 το πρωί της Τετάρτης, στο ξενοδοχείο President θα πραγματοποιηθεί έκτακτη πανιατρική συγκέντρωση, με θέμα τα μέτρα που προβλέπει ο εφαρμοστικός νόμος και θα ακολουθήσει πορεία διαμαρτυρίας προς τη Βουλή.

Το κοινό επιστημονικό μέτωπο γιατρών, δικηγόρων και μηχανικών, μαζί με τη ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, οργανώνουν στις 6 το απόγευμα, συλλαλητήριο και συναυλία στην πλατεία Συντάγματος με τον Μανώλη Μητσιά, σε μουσική Μίκη Θεοδωράκη.

«Ενωμένοι δίνουμε την απάντηση στα ισοπεδωτικά μέτρα του εφαρμοστικού νόμου, που υποβαθμίζουν την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των πολιτών, θέτουν σε κίνδυνο τη Δημόσια Υγεία και επιχειρούν να αφαιρέσουν από το γιατρό τον κυρίαρχο ρόλο του ως θεράποντα» αναφέρει ανακοίνωση του ΙΣΑ.

Με τρίωρη στάση εργασίας από τις 12 έως τις 3 το μεσημέρι συμμετέχει στην κινητοποίηση η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), ενώ στις 13:30 προγραμματίζει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα γραφεία της ΕΕ, (Βασ. Σοφίας 2).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου