26 Φεβρουαρίου 2013

Κακοκαιρία πλήττει την Κεντρική Μακεδονία

Ισχυρές βροχοπτώσεις, που συνοδεύονται κατά τόπους από δυνατούς ανέμους και χαλάζι, πλήττουν από το απόγευμα περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας. Τα πιο σοβαρά προβλήματα εντοπίζονται στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας και στα Γιαννιτσά, όπου πλημμύρισαν σπίτια και δρόμοι μετατράπηκαν σε ορμητικούς χειμάρρους. Ακόμη και ηλικιωμένους που δεν μπορούν να μετακινηθούν καλούνται να απεγκλωβίσουν οι άνδρες της πυροσβεστικής υπηρεσίας στην Αλεξάνδρεια της Ημαθίας που αυτή την ώρα πλήττεται από εντονότατη κακοκαιρία. Δεκάδες είναι οι κλήσεις πολιτών για πλημμυρισμένα υπόγεια, σπίτια, καταστήματα και οικόπεδα.

Σχεδόν αδύνατη η κυκλοφορία μέσα στην Αλεξάνδρεια. Σε απεγκλωβισμούς οδηγών κι επιβατών προχωρούν οι πυροσβέστες.

Στο έργο της πυροσβεστικής Αλεξάνδρειας συνδράμουν εδώ και λίγη ώρα κλιμάκια πυροσβέστες με ένα όχημα από τη Νάουσα κι άλλο ένα από τη Βέροια.

Κλήσεις για απάντληση υδάτων από πλημμυρισμένα υπόγεια σπιτιών και καταστημάτων δέχθηκε η πυροσβεστική και στην Αριδαία της Πέλλας. Ακόμη και τα σκαπτικά των δήμων συνέδραμαν για να φύγουν τα νερά από τα πλημμυρισμένα οικόπεδα.

Δεκάδες οι κλήσεις για απάντληση και στην πυροσβεστική των Γιαννιτσών.

Το απόγευμα το καιρικό φαινόμενο εκδηλώθηκε με χαλαζόπτωση σε μέγεθος στραγαλιού σε Καστοριά και Κοζάνη, ενώ πλημμύρισαν υπόγεια σε Λευκοπηγή, Αγία Παρασκευή και Πρωτοχώρι του Ν.κοζάνης.

Καμπανάκι της πολιτικής προστασίας για την περιοχή του Στρυμονικού, όπου τα φαινόμενα αναμένεται να είναι ιδιαίτερα έντονα.



ΠΗΓΗ:thesstoday.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου