30 Ιανουαρίου 2013

Αυξάνονται τα μπλόκα

Για όσο χρειαστεί δηλώνουν πως θα παραμείνουν στο μπλόκο της Νίκαιας οι αγρότες με τα τρακτέρ τους, ενώ εντείνονται οι κινητοποιήσεις σε ολόκληρη τη χώρα. Εκπρόσωποι των αγροτών συνέχισαν και χθες τις επαφές τους με τους πολιτικούς αρχηγούς. Ένταση προκλήθηκε χθες, όταν ομάδα Θεσσαλών αγροτών προσπάθησε να περάσει με τα πόδια το μπλόκο που είχε στήσει η Αστυνομία, με κατεύθυνση τον κόμβο της Νίκαιας, ωστόσο απωθήθηκε. Την ίδια ώρα, άλλη ομάδα αγροτών – και πάλι με τα πόδια – κατάφερε να φτάσει στον προορισμό, μέσα από παράδρομους και στρατοπέδευσε στο οδόστρωμα. Για περίπου 20 λεπτά η κυκλοφορία στο σημείο διεκόπη και γινόταν εκτροπή της μέσω Πλατύκαμπου. Την ίδια ώρα, ενισχύονταν συνεχώς το μπλόκο τους με νέες δυνάμεις.Οι συνάδερφοί τους από τον Έβρο έως την Κρήτη κρατούν στάση αναμονής, περιμένοντας την έκβαση των συναντήσεων που θα έχουν εκπρόσωποί τους στην Αθήνα με τους αρχηγούς των κομμάτων. Από την πλευρά του, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης δήλωσε χθες: «Σε αυτήν τη δύσκολη συγκυρία, τα ένα – δύο θέματα που απομένουν προς επίλυση δουλεύονται πιο εύκολα με ανοικτούς, παρά με κλειστούς δρόμους. Αν δουλέψουμε, θα βρούμε και το ένα ευρώ που θα χρειαστεί έξτρα».

Στην υπόλοιπη χώρα, σε κατάσταση αναμονής βρίσκονται οι αγρότες με τα τρακτέρ τους συγκεντρωμένα σε πλατείες και σε άλλα σημεία των δρόμων στην Καβάλα και στη Δράμα. Ένα νέο σημείο προσυγκέντρωσης δημιουργήθηκε στη Λαμία και μάλιστα αγρότες ήρθαν σε αντιπαράθεση με τις αστυνομικές δυνάμεις.

Επίσης, την απόφαση να παρατάξουν τα τρακτέρ τους στις κεντρικές πλατείες των χωριών και σε κομβικά οδικά σημεία του νομού Σερρών, πήραν οι αγροτικοί σύλλογοι και οι αγρότες που συμμετείχαν στις δύο αγροτικές συνελεύσεις που έλαβαν χώρα, αργά χθες το απόγευμα, στο δ.δ. Μητρουσίου του δήμου Σερρών και στην πόλη της Νέας Ζίχνης.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Αδέσμευτου Αγροτικού Συλλόγου Αλιστράτης, Γιώργο Κασάπογλου, οι αγρότες του δήμου Ν. Ζίχνης και Αμφίπολης, αποφάσισαν να παρατάξουν, σήμερα το πρωί, τα τρακτέρ τους σε κομβικά σημεία των επαρχιακών οδών Μεσοράχης - Ζίχνης και Δραβίσκου, ενώ την ίδια ώρα οι αγρότες του δήμου Βισαλτίας πρόκειται να παρατάξουν τα τρακτέρ τους στην εθνική οδό Σερρών – Καβάλας, στη διασταύρωση των Κερδυλλίων. Έξαλλου να παρατάξουν τα τρακτέρ τους στις κεντρικές πλατείες των χωριών αποφάσισαν και οι αγρότες που συμμετείχαν στη συνέλευση στο δ.δ. Μητρουσίου.

Το παζλ των αγροτικών κινητοποιήσεων, πρόκειται να ολοκληρωθεί την Πέμπτη μετά την ενιαία συνέλευση των Σερραίων αγροτών που θα λάβει χώρα σε ξενοδοχείο της πόλης των Σερρών. Οι Σερραίοι αγρότες έχουν στόχο να μετρήσουν τις δυνάμεις τους και να τις θέσουν σε πλήρη ετοιμότητα, ώστε να ξεκινήσουν τις κινητοποιήσεις τους σε περίπτωση που δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους μετά την επιστροφή του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, στη χώρα.

real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου