20 Ιουνίου 2012

Τεράστια φωτιά στην Ελευσίνα- 28χρονος πυροσβέστης νεκρός



Τραγικό φινάλε για έναν 28χρονο πυροσβέστη που έδινε μάχη με τις φλόγες στην Ελευσίνα. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο άτυχος πυροσβέστης ένιωσε δυσφορία και μεταφέρθηκε στο Θριάσιο νοσοκομείο. Ο θάνατός του πιθανότατα προκλήθηκε από ανακοπή καρδιάς.

Πρόκειται για τον οδηγό του περιφερειάρχη Αττικής του Πυροσβεστικού Σώματος ο οποίος συντόνιζε την επιχείρηση κατάσβεσης.


Εν τω μεταξύ άλλοι τρεις πυροσβέστες -απο τις φωτιές στην Σαλαμίνα και τον Ασπρόπυργο-μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα.

Την ίδια ώρα έχει σημάνει συναγερμός στην Πυροσβεστική και οι πυροσβέστες δίνουν μάχη με τις φλόγες καθώς η πυρκαγιά στην περιοχή του Ασπροπύργου από τις 2 το σημέρι εξαπλώνεται συνεχώς και σε διάσπαρτα μέτωπα, ενώ έχει περάσει μέσα από την περίφραξη του στρατιωτικού αεροδρομίου της Ελευσίνας. Οι πυροσβέστες καταβάλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να μη φτάσουν οι φλόγες στις αποθήκες με τα πυρομαχικά και τα καύσιμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πυρκαγιά κρίνεται αυξημένης επικινδυνότητας λόγω και των ισχυρών ανέμων. Για την κατάσβεσή της επιχειρούν πάνω από 80 πυροσβέστες με 40 οχήματα, 7 αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο καθώς και 77 άτομα πεζοπόρο τμήμα.

Μάλιστα, για λόγους ασφαλείας η Τροχαία διέκοψε την κυκλοφορία στη λεωφόρο ΝΑΤΟ από το Θριάσιο.

Εν τω μεταξύ, 38 πυρκαγιές έχουν ξεσπάσει το τελευταίο 24ωρο σε διάφορες περιοχές της χώρας, ενώ σε εξέλιξη είναι η φωτιά στον Αγιο Αντώνιο Σαλαμίνας. Οι φλόγες πέρασαν μέσα από τον οικισμό και έχουν προκαλέσει ζημιές στις αυλές πολλών σπιτιών, ενώ σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία έχουν καεί και σπίτια στην περιοχή Βασιλικά.

Υπό έλεγχο τέθηκαν οι φωτιές στην Καραθώνα Ναυπλίου και στη θέση Προσήλιο Βοιωτίας, ενώ από το μεσημέρι οι πυροσβέστες δίνουν μάχη με τις φλόγες στην περιοχή Στεφάνι-Καλογερικό Κορινθίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου