6 Μαΐου 2013

Δίαιτα Vs Υγιεινή Διατροφή – Ποιες είναι οι διαφορές και τι πρέπει να ξέρεις

Με αφορμή την σημερινή ημέρα που είναι Παγκόσμια Ημέρα κατά της Δίαιτας, θα θέλαμε να σας τονίσουμε τις διαφορές που έχει μία δίαιτα από την υγιεινή διατροφή. Αρχικά θα πρέπει να ξέρετε ότι η δίαιτα πρέπει να έχει συγκεκριμένο χρόνο και να μην έχει μεγάλη διάρκεια. Αντίθετα η υγιεινή διατροφή είναι καλό να ακολουθείται από όλους για το καλό της υγείας.
Μία σωστή και υγιεινή διατροφή περιέχει όλα τα είδη τροφίμων, έτσι ώστε ο ανθρώπινος οργανισμό να λαμβάνει όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται. Από την άλλη οι περισσότερες αυστηρές δίαιτες στερούν πολλά από τον άνθρωπο, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται διάφορες επιπτώσεις στην υγεία.
Σίγουρα ένας άνθρωπος που έχει πολλά παραπάνω κιλά, πρέπει να ακολουθήσει κάποια δίαιτα για να τα χάσει. Ωστόσο είναι λάθος να μειώνονται τα κιλά σε μικρό χρονικό διάστημα. Όταν συμβαίνει κάτι τέτοιο, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα τα κιλά που χάθηκαν να προστεθούν ξανά στη σιλουέτα και ο οργανισμός να εξασθενήσει λόγω έλλειψης πολύτιμων στοιχείων. Με άλλα λόγια, οι δραστικές δίαιτες που υπόσχονται ότι μπορείτε να χάσετε πολλά κιλά μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα είναι σχεδόν απαγορευτικές. Κάνουν κακό στην υγεία σας και δεν μπορούν να εγγυηθούν ότι δεν θα επανέλθετε στο αρχικό σας βάρος.
Κάποιες δίαιτες ναι μεν απαιτούν τη στέρηση, έτσι ώστε να αλλάξει ο μεταβολισμός, ωστόσο αυτό γίνεται με μέτρο. Καλό θα ήταν λοιπόν αρχικά να διαπιστώσετε αν πραγματικά πρέπει να ακολουθήσετε κάποια δίαιτα ή όχι. Συμβουλευτείτε και τους γύρω σας και ακούστε την άποψή τους. Αν όντως λοιπόν αντιμετωπίζετε μεγάλο θέμα, τότε επισκεφθείτε έναν διαιτολόγο και ακολουθήστε το πλάνο διατροφής που θα σας δώσει. Να έχετε πάντα στο μυαλό σας ότι τα κιλά πρέπει να μειώνονται σταδιακά και όχι απότομα (ιδιαίτερα στην αρχή τα κιλά χάνονται με αργό ρυθμό) και ότι τίποτα δεν πρέπει να είναι απαγορευμένο για μεγάλο χρονικό διάστημα, ακόμα και τα γλυκά.
Τέλος, θα πρέπει να αναφέρουμε ότι με μία υγιεινή διατροφή, μπορεί κάποιος να χάσει αρκετά κιλά. Σίγουρα θα πάρει περισσότερο χρόνο από μία δίαιτα, ωστόσο το επιθυμητό αποτέλεσμα θα έχει μεγαλύτερη διάρκεια. Μία σωστή διατροφή μπορεί να συμβάλλει τόσο στη διατήρηση ενός καλού μεταβολισμού, όσο και στην καλή υγεία του οργανισμού.
Αναθεωρήστε λοιπόν όσα πιστεύετε για το σώμα σας και μη στερείτε συστατικά από τον οργανισμό σας, τα οποία είναι απαραίτητα για την υγεία σας!

jenny.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου