27 Μαΐου 2013

ΣΕ ΤΡΑΓΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΟΙ ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΧΑΡΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Σε τραγική κατάσταση βρίσκονται οι παιδικές χαρές σε όλη την Ελλάδα, οι οποίες στην πλειονότητά τους λειτουργούν με σπασμένα και σκουριασμένα όργανα, ενώ δεν πληρούν τους βασικούς κανόνες ασφαλείας, καθώς αρκετοί παιδότοποι δεν έχουν φωτισμό, φύλαξη και συντήρηση, με αποτέλεσμα να συνιστούν σοβαρό κίνδυνο για τη σωματική υγεία των μικρών παιδιών. Σε ολόκληρη τη χώρα έχουν καταγραφεί περίπου 10.000 παιδικές χαρές, με τις περισσότερες να βρίσκονται σε πολύ άσχημη κατάσταση, αναφέρει το Εθνος σε δημοσίευμα του, στο οποίο παράλληλα αναφέρεται η περίπτωση του Δήμου Αθηναίων ο οποίος έχει 130 παιδικές χαρές εκ των οποίων οι μισές δεν είναι πιστοποιημένες.

Η εικόνα των διαλυμένων παιδότοπων, αναμένεται να συνεχιστεί και στο άμεσο μέλλον καθώς, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, δόθηκε διετής παράταση στους δήμους προκειμένου να αναμορφωθούν οι παιδικές χαρές σύμφωνα με τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές.

Είναι ενδεικτικό ότι το Κέντρο Ερευνας και Πρόληψης Παιδικού Ατυχήματος κατέγραψε μέσα σε ένα χρόνο 777 περιστατικά τραυματισμών παιδιών σε παιδικές χαρές της Αττικής. Οι περισσότερες ελλείψεις παρατηρούνται σε παιδικές χαρές της περιφέρειας, ωστόσο και στην Αττική το ποσοστό των κακοτεχνιών είναι μεγάλο.

apospasma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου