29 Μαΐου 2013

Οι καλύτεροι του Τσάμπιονς Λιγκ

Τα βραβεία για τους καλύτερους στο Τσάμπιονς Λιγκ τη σεζόν που ολοκληρώθηκε ανακοίνωσε η UEFA, με τη Μπάγερν να ειναι η καλύτερη ομάδα, τον Γιούργκεν Κλοπ να ξεχωρίζει στους προπονητές, τον Φελίπ Μεξές να πετυχαίνει το καλύτερο γκολ, τον Ίσκο να είναι ο πιο λαμπρός ανερχόμενος αστέρας, ενώ ο Κριστιάν Αμπιάτι έκανε την καλύτερη απόκρουση... Η UEFA έγραψε χαρακτηριστικά στην επίσημη ιστοσελίδα της: «Ο Φιλίπ Μεξές σκόραρε ένα γκολ ζωής, η Ντιναμό Ζάγκρεμπ σκόραρε μετά από αναμονή μιας ζωής, ο Ίσκο έδωσε ζωή στη διοργάνωση και η Μπάγερν Μονάχου βασίλεψε».Η UEFA συγκέντρωσε λοιπόν τις καλύτερες στιγμές της διοργάνωσης και απένειμε τα σχετικά βραβεία... Πάμε να δούμε τους καλύτερους και τις πιο σπουδαίες στιγμές!Ομάδα: Μπάγερν Μονάχου
Οι Βαυαροί δεν κυριάρχησαν μόνο στη μπουντεσλίγκα, αλλά επέβαλαν το... νόμο τους και στο Τσάμπιονς Λιγκ. Έφτασαν για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν στον μεγάλο τελικό και σήκωσαν την κούπα, με τον Άριεν Ρόμπεν να παρουσιάσει αυτή τη φορά προσωπείο νικητή! Με γκολ και ασίστ έκρινε μόνος του τον τελικό κόντρα στη Νόρτμουντ!Γκολ: Φελίπ Μεξές (Μίλαν)
Λίγες μέρες μετά το σούπερ γκολ (ανάποδο ψαλίδι έξω από την περιοχή) του Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς με την εθνική ομάδα της Σουηδίας κόντρα στην Αγγλία, ο Φελίπ Μεξές μάγεψε με ένα τέρμα της ίδιας ομορφιάς στον αγώνα της Μίλαν εκτός με την Άντερλεχτ. Ο Γάλλος στόπερ με ανάποδο ψαλίδι εκτός περιοχής, έστειλε τη μπάλα στο «παραθυράκι» του Προτό!
Προπονητής: Γιούργκεν Κλοπ (Ντόρτμουντ)
Ο Γιούργκεν Κλοπ τέσσερα χρόνια αφού ανέλαβε την Ντόρτμουντ, οδήγησε τους Βεστφαλούς στον μεγάλο τελικό, με τη γερμανική ομάδα να κάνει εκπληκτική πορεία! «Σε δύο χρόνια ο τελικός θα γίνει στο Βερολίνο, είναι ένα καλό μέρος για να επιστρέψουμε. Ελπίζω την επόμενη σεζόν να έχουμε μεγαλύτερη ποιότητα», τόνισε ο ίδιος!Αποτέλεσμα: Μπάγερν Μονάχου-Μπαρτσελόνα 7-0
Ουσιαστικά μιλάμε για τελικό αποτέλεσμα δυο αγώνων. Αυτό το... συνολικό 7-0 της Μπάγερν κόντρα στη Μπαρτσελόνα, γα τα ημιτελικά του θεσμού. Πολλοί ήταν αυτοί που τόνισαν ότι η πρωταθλήτρια Ευρώπης, μ’ αυτά τα δυο ματς (4-0 εντός, 3-0 εκτός) αποκαθήλωσε τους «μπλαουγκράνα»! Να αναφέρουμε πως η Μπάγερν απέκλεισε Γιουβέντους και Μπαρτσελόνα με συνολικό σκορ 11-0!
Στιγμή: Ιβάν Κρστάνοβιτς (Ντιναμό Ζάγκρεμπ)
Η Ντιναμό είχε χάσει τα πέντε πρώτα ματς του ομίλου χωρίς να πετύχει δεχθεί γκολ! Ήταν κοντά στο να γράψει ιστορία σε αρνητικό... φόντο. Τελικά, με το πέναλτι του Ιβάν Κρστάνοβιτς στο 95' του τελευταίου αγώνα με την Ντιναμό Κίεβο... λυτρώθηκε και κούνησε... δίχτυα μετά από 567 λεπτά! «Θέλαμε όλοι αυτό το γκολ και τον βαθμό. Δικαιωθήκαμε στο τέλος», ανέφερε ο προπονητής, Κρούνοσλαβ Γιούρτσιτς, με τους Κροάτες να πανηγυρίζουν στο τέλος σαν τρελοί! Έτσι, η Ντιναμό Ζάγκρεμπ δεν μπήκε στο κλαμπ των Ντεπορτίβο του 2004-05 και η Μακάμπι Χάιφα του 2009-10 που δεν είχαν πετύχει γκολ στον όμιλο!
Απόκρουση: Κριστιάν Αμπιάτι (Μίλαν)
Η κορυφαία απόκρουση ήταν αυτή του Κριστιάν Αμπάτι σε σουτ του Ανιουκόβ της Ζενίτ στον αγώνα με τη Μίλαν στην Αγία Πετρούπολη. «Δεν ξέρω τι έτρωγε» είχε σχολιάσει για τον Αμπιάτι ο Ούρμπι Εμάνουελσον! Αυτή η φάση στη συγκεκριμένη κατηγορία «νίκησε» τις σπουδαίες επεμβάσεις των Ντε Χέα (Ρεάλ Μαδρίτης), Χαρτ (Ντόρτμουντ) και Φόρστερ (Μπαρτσελόνα).
Πρωτοεμφανιζόμενος: Ισκο (Μάλαγα)
Ο διεθνής Ισπανός μέσος ανέβασε πολύ τις μετοχές του με τις εμφανίσεις του. Στην πρώτη του παρουσία στην κορυφαία διοργάνωση, με τη Μάλαγα, που αποτέλεσε τη «σταχτοπούτα» της διοργάνωσης. Η ομάδα της Ανδαλουσίας έφτασε μια «ανάσα» από τα ημιτελικά (έχασε με απίστευτη ανατροπή από τη Ντόρτμουντ) με τον Ίσκο να πετυχαίνει τέσσερα γκολ και να έχει τρεις ασίστ. «Φαινόταν αδύνατο λίγο καιρό πριν. Είναι όνειρο για όλους μας», είπε ο διεθνής άσος για την πορεία των Ανδαλουσιανών, οι οποίο στα πλέι οφ απέκλεισαν τον Παναθηναϊκό!

pamesports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου