25 Μαΐου 2013

«Αθώοι» οι αστυνομικοί

Ένα χρόνο μετά την καταγγελία του 18χρονου από τις Ατσιπάδες Ηράκλειο ότι ξυλοκοπήθηκε βάναυσα μέσα στο Αστυνομικό Μέγαρο και την πολυήμερη νοσηλεία του σε νοσοκομείο της Αθήνας, η Ένορκη Διοικητική Εξέταση που διενεργήθηκε από ανώτατο αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ. αθωώνει τους αστυνομικούς. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες της εφημερίδας «Πατρίς», το πόρισμα της ΕΔΕ το οποίο παραδόθηκε πριν από λίγες ημέρες στην εισαγγελία είναι απαλλακτικό για τους εμπλεκόμενους αστυνομικούς, καθώς ο συντάκτης του πορίσματος φέρεται να έκρινε μετά από καταθέσεις όλων των εμπλεκομένων αλλά και τρίτων πρόσωπων, ότι ο 18χρονος δεν χτυπήθηκε από αστυνομικούς σε γραφείο της αστυνομίας, όπως καταγγέλθηκε.

Σημειώνεται πάντως ότι πριν από περίπου ενάμιση μήνα ασκήθηκε από τον εισαγγελέα δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για βασανισμό με σκοπό την ομολογία ή την κατάθεση, σε βάρος τεσσάρων αστυνομικών της συγκεκριμένης αστυνομικής υπηρεσίας για την ίδια υπόθεση. Η εφημερίδα «Πατρίς» επικοινώνησε με τον αξιωματικό ο οποίος διενήργησε την ΕΔΕ, ο ίδιος όμως δε θέλησε να κάνει κανένα σχόλιο.

Το περιστατικό του τραυματισμού του νεαρού από τις Ατσιπάδες που είχε προκαλέσει μεγάλη αίσθηση έγινε γνωστό μετά από καταγγελίες των συγγενών του, οι οποίοι ισχυρίζονταν ότι ο 18χρονος ξυλοκοπήθηκε βάναυσα μέσα στο Αστυνομικό Μέγαρο Ηρακλείου (είχε προσαχθεί για εξακρίβωση στοιχείων) από δύο - σύμφωνα με την καταγγελία - αστυνομικούς οι οποίοι φορούσαν κουκούλα. Από τον ξυλοδαρμό ο νεαρός αγρότης αντιμετώπισε πρόβλημα στο πάγκρεας, υπολειτουργούσε ο ένας πνεύμονάς του, είχε σπασμένα πλευρά, ενώ επίσης είχε και δύο μεγάλα αιματώματα στο συκώτι, ενώ είχε χτυπηθεί και το υπονεφρίδιο του.

zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου