18 Μαΐου 2013

Ο Τατούλης για το αεροδρόμιο της Καλαμάτας

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, σχετικά με δημοσίευμα, που φιλοξενήθηκε στην εφημερίδα «Θάρρος» με τίτλο «Προς ματαίωση (;) η κατασκευή νέου Πύργου Ελέγχου στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας», ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου δήλωσε ότι «από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε την ευθύνη της Περιφέρειας Πελοποννήσου θέσαμε ως ξεκάθαρη προτεραιότητα τη μετατροπή του αεροδρομίου της Καλαμάτας σε διεθνή αερολιμένα υψηλών προδιαγραφών, ικανού να υποδεχθεί αεροσκάφη όλων των κατηγοριών. Για το σκοπό αυτό προβαίνουμε σε παρεμβάσεις σε θέματα λειτουργίας του και τεχνικών προδιαγραφών, αλλά και στο επίπεδο της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών και της αισθητικής του».

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου θεωρεί δεδομένη την πολιτική συμφωνία που έχει επιτευχθεί για την αναβάθμιση του αεροδρομίου της Καλαμάτας, δήλωσε ο Περιφερειάρχης κ. Τατούλης και πρόσθεσε ότι η διαδικασία χρηματοδότησής της με ποσό ύψους 25 εκατομμυρίων ευρών (αεροδιάδρομος, πύργος ελέγχου, συστήματα ασφαλείας) θα ξεκινήσει εντός του Ιουνίου, όπως έχει αποφασιστεί μετά τη συνεργασία με την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας καθώς και την Πολεμική Αεροπορία.

Αναφορικά με τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου του αεροδρομίου, συνέχισε ο Περιφερειάρχης, εντάξαμε έργα ύψους 235.000 ευρώ στο ταμείο πυροπλήκτων και η σχετική δαπάνη έχει ήδη εγκριθεί από τον αρμόδιο Υφυπουργό Ανάπτυξης κ. Βιρβιδάκη.

Στο επίπεδο της διαμόρφωσης του εσωτερικού χώρου έχουν εξασφαλιστεί οι πόροι προκειμένου να προβούμε σε ήπιες παρεμβάσεις για τη δημιουργία αποτελέσματος υψηλής αισθητικής, ανάλογης με αυτήν που αρμόζει σε ένα προορισμό όπως η Πελοπόννησος και ασφαλώς η Μεσσηνία.

Για την προσβασιμότητα του αεροδρομίου, θα ήθελα ιδιαίτερα να επισημάνω ότι η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του κόμβου του αεροδρομίου εκκρεμεί εδώ και 1,5 χρόνο στη διεύθυνση ΠΕΧΩ της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και μάλιστα παρά τη δέσμευση του Γενικού Γραμματέα της κ. Αγγελάκα ότι θα επισπεύσει τη διαδικασία, το ζήτημα ακόμα δεν έχει διευθετηθεί.

«Η αλλαγή σελίδας για την ανάπτυξη του τουριστικού προϊόντος στην Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι πλέον ορατή» τόνισε ο Περιφερειάρχης και πρόσθεσε ότι «στην προσπάθεια αυτή το αεροδρόμιο της Καλαμάτας αποτελεί βασικό πυλώνα, απ’ όπου η Πελοπόννησος συνδέεται με προορισμούς απ’ όλο τον κόσμο και με τακτικές πτήσεις και με πτήσεις charter. Άμεσο αποτέλεσμα αυτού είναι η έλευση 23.000 επιπλέον τουριστών για πρώτη φορά στην Πελοπόννησο».

«Αναμφίβολα, σημαντικός παράγοντας για την αποτελεσματικότητα των προσπαθειών αυτών», σημείωσε ο Περιφερειάρχης, «είναι το υψηλό επίπεδο συνεργασίας με τις Δημοτικές Αρχές και τους τοπικούς και παραγωγικούς φορείς. Ιδιαίτερα δε με τους επαγγελματίες του τουρισμού, η συνεργασία για την ανάπτυξη του τουριστικού προϊόντος είναι πολύ αποδοτική, όπως καταδεικνύει το αποτέλεσμα της συνεργασίας με την εταιρεία Temes S.A. στην αύξηση των πτήσεων της Aegean και της Air Berlin. Αξίζει να σημειωθεί, τέλος, ότι η Air Berlin αποφάσισε να παρατείνει τα δρομολόγιά της μέχρι τον Οκτώβριο, αλλά και να ξεκινήσει την επόμενη χρονιά νωρίτερα, δηλαδή από το Μάρτιο».

enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου