12 Μαΐου 2013

Ανθρωποκυνηγητό για το ληστή που σκότωσε ανδρόγυνο και ένα ακόμη άτομο- Δραπέτης απο τα Τρίκαλα;

Σε εξέλιξη είναι επιχείρηση της αστυνομίας στα Ιωάννινα, για τη σύλληψη άγνωστου που χθες το βράδυ σκότωσε ένα ζευγάρι στα Κτίσματα Πωγωνίου. Παράλληλα, εξετάζεται και η εμπλοκή του σε μία ληστεία και σε μία απόπειρα που σημειώθηκαν στην ίδια περιοχή.Το έγκλημα διαπράχθηκε περίπου στις δέκα το βράδυ, μέσα στο σπίτι των θυμάτων (73 χρόνων ο άντρας και 72 η γυναίκα) πιθανότατα με κίνητρο τη ληστεία. Όπως γράφει το ethnos.gr, οι αστυνομικοί της Διεύθυνσης Ιωαννίων που ασχολούνται με την υπόθεση, εκτιμούν ότι ο δράστης είναι Αλβανός και δεν αποκλείεται να σχετίζεται με μία ληστεία και μία απόπειρα που είχαν σημειωθεί νωρίτερα, στην ίδια περιοχή.
Ήταν μάλιστα οπλισμένος με χειροβομβίδες, με τις οποίες απείλησε τα θύματά του. Το δε έγκλημα, σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, το διέπραξε κτυπώντας τα θύματά του με βαρύ αντικείμενο.
Η ληστεία είχε διαπραχθεί σε βάρος 63χρονης, επίσης στα Κτίσματα. Όπως κατέθεσε το θύμα στην αστυνομία, ο δράστης την απείλησε με χειροβομβίδα και της άρπαξε δύο κινητά τηλέφωνα. Μάλιστα, όπως ανέφερε, φεύγοντας της ζήτησε και μία παραμάνα, προκειμένου να τη χρησιμοποιήσει ως περόνη και να ασφαλίσει τη χειροβομβίδα που κρατούσε.

Εκτιμάται ότι ήταν ο ίδιος που λίγη ώρα νωρίτερα είχε εισβάλει σε καφενείο την ώρα που ήταν σε εξέλιξη ο τελικός το Κυπέλλου Ελλάδος και απείλησε με χειροβομβίδες τους θαμώνες.
Ο δράστης, όπως είπαν οι θαμώνες, κρατούσε στα χέρια του δύο χειροβομβίδες και αφού τους ζήτησε τα χρήματα που είχαν, άφησε τη μία επάνω σε τραπέζι.
Αρχικά προσπάθησε ν΄ αρπάξει δύο κινητά τηλέφωνα, ενώ ακολούθως αφαίρεσε την τσάντα 57χρονης και βγήκε από το καφενείο.
Ο ιδιοκτήτης του καφενείου και τρία ακόμη άτομα τον καταδίωξαν, αλλά αυτός έριξε εναντίον τους μία χειροβομβίδα, η οποία, ευτυχώς, δεν εξερράγη και διέφυγε
Κατά τη διαφυγή του πέταξε και την τσάντα που είχε αρπάξει από τη γυναίκα, αφού πρώτα κράτησε το πορτοφόλι που υπήρχε μέσα.
Ο εντοπισμός των πτωμάτων του αντρόγυνου στα Κτίσματα έγινε νωρίς το πρωί της Κυριακής, μετά από τροχαίο με αγροτικό αυτοκίνητο στο κέντρο των Ιωαννίων.
Ο οδηγός του αγροτικού που προκάλεσε το τροχαίο, εγκατέλειψε το όχημα και τράπηκε σε φυγή. Από την έρευνα των αστυνομικών, διαπιστώθηκε ότι αγροτικό ανήκε σε κάτοικο των Κτισμάτων. Οι αστυνομικοί, θεώρησαν ότι είναι κλεμμένο, αναζήτησαν τον ιδιοκτήτη και βρέθηκαν μπροστά στο άγριο έγκλημα.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας:

"Σε εξέλιξη βρίσκονται έρευνες για τον εντοπισμό αγνώστου δράστη ανθρωποκτονίας 72χρονου ημεδαπού και της 73χρονης συζύγου του, οι οποίοι βρέθηκαν νεκροί στο σπίτι τους στα Κτίσματα Ιωαννίνων.Ειδικότερα, σήμερα τα ξημερώματα, το Κέντρο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ιωαννίνων ενημερώθηκε ότι φορτηγό αυτοκίνητο είχε εκτραπεί της πορείας του και είχε προσκρούσει σε τοίχο στην πόλη των Ιωαννίνων. Όπως προέκυψε από την έρευνα, το φορτηγό αυτοκίνητο είναι ιδιοκτησίας του 72χρονου, ενώ τα χαρακτηριστικά του άγνωστου οδηγού του, ο οποίος το εγκατέλειψε, προσομοίαζαν με τα χαρακτηριστικά δράστη, που νωρίτερα είχε διαπράξει δύο ένοπλες ληστείες στα Κτίσματα Ιωαννίνων.Συγκεκριμένα, άγνωστος δράστης την 22.00 ώρα περίπου χθες το βράδυ, εισήλθε σε εστιατόριο στα Κτίσματα Ιωαννίνων και απειλώντας με 2 χειροβομβίδες τους θαμώνες του καταστήματος απαίτησε χρήματα. Τελικά, κατάφερε να αποσπάσει μία τσάντα. Κατά τη διαφυγή του, απασφάλισε και πέταξε μια χειροβομβίδα εναντίον του ιδιοκτήτη του καταστήματος και θαμώνων που τον καταδίωκαν, χωρίς αυτή να εκραγεί.Στη συνέχεια, ο ίδιος δράστης, εισήλθε στο σπίτι ημεδαπής στον ίδιο οικισμό και πάλι με την απειλή χειροβομβίδας, αφαίρεσε δύο κινητά τηλέφωνα και διέφυγε".

eirinika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου