14 Μαΐου 2013

Απεργία ψήφισαν οι ΕΛΜΕ

Με μεγάλη συμμετοχή διεξήχθησαν σήμερα οι εκλογές στις τοπικές ΕΛΜΕ, προκειμένου να καταγραφούν τα ποσοστά των εκπαιδευτικών που τάσσονται υπέρ ή κατά της απόφασης -προ ημερών- της ΟΛΜΕ για απεργιακές κινητοποιήσεις την περίοδο των Πανελλαδικών εξετάσεων. Σε πολλές τοπικές Ενώσεις η διαδικασία συνεχίζεται, ωστόσο ήδη τα πρώτα αποτελέσματα δείχνουν ότι η πλειοψηφία των εκπαιδευτικών τάσσονται υπέρ της απόφασης.

Συγκεκριμένα, οι ΕΛΜΕ Ρόδου, Α' Δωδεκανήσου, Θεσπρωτίας, Β', Γ', Δ' και Στ' Αθήνας, Καλλιθέας - Ν. Σμύρνης - Μοσχάτου, Β' Δυτικής Αθήνας, Ροδόπης, Λέσβου, Ικαρίας - Φούρνων, Α' Κυκλάδων ψήφισαν υπέρ της πραγματοποίησης απεργίας στις 17 Μαΐου, ημέρα έναρξης των εξετάσεων, αλλά και από τις 20-24 Μαΐου.

Ίδια εικόνα εμφανίζεται στις ΕΛΜΕ σχεδόν όλων των νησιωτικών περιοχών της χώρας, με τους καθηγητές να δηλώνουν έτοιμοι να δώσουν τη δική τους… ηχηρή απάντηση στην κυβερνητική απόφαση περί επιστράτευσης εκπαιδευτικών την περίοδο των Πανελλαδικών.

Σημειώνεται ότι αύριο το πρωί στις 10.00 αναμένεται η κρίσιμη σύσκεψη των προέδρων των τοπικών ΕΛΜΕ που θα γίνει στην Αθήνα, κατά την οποία θα εκφραστούν οι αποφάσεις των καθηγητών, μία ημέρα μετά την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας.

Σύγκρουση ΟΛΜΕ-ΑΔΕΔΥ

Πυρά κατά της ΑΔΕΔΥ εξαπέλυσε η ΟΛΜΕ, καθώς δεν δέχτηκε την πρόταση της για 24ωρη γενική απεργία την Παρασκευή, που ξεκινούν οι εξετάσεις.

Σε σημερινή της ανακοίνωση η ΟΛΜΕ καταγγέλλει «σε όλους τους εργαζόμενους και στον ελληνικό λαό την άρνηση της πλειοψηφίας που διαμορφώθηκε στην ΕΕ της ΑΔΕΔΥ να δεχτεί την πρότασή μας για κήρυξη πανδημοσιοϋπαλληλικής απεργίας την Παρασκευή, 17-5. Η άρνηση αυτή της ΑΔΕΔΥ αντικειμενικά δίνει χέρι βοήθειας στην κυβέρνηση να περάσει την καταστολή ενάντια στον κλάδο μας».

Σημειώνεται ότι δεν αναμένεται εκτός απροόπτου κάποια αλλαγή την Παρασκευή, ημέρα έναρξης των Πανελλαδικών, καθώς ήδη από την Τετάρτη το μεσημέρι ξεκινά η επιστράτευση των εκπαιδευτικών.

zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου