2 Απριλίου 2013

Ελλάδα: Μια ανισόρροπη κοινωνία

Αν ένας άνθρωπος είχε δύο καρδιές θα μπορούσε να εργάζεται σκληρότερα ή να τρέχει για περισσότερη ώρα χωρίς να κουράζεται. Θα δίνατε όμως τα μάτια ή τα χέρια σας για να αποκτήσετε δύο καρδιές; Φαντάζομαι πως όχι. Αυτή όμως είναι δυστυχώς η κατάσταση της σημερινής Ελλάδας. Πολλά εστιατόρια, πολλά μαγαζιά, πολλές τραγουδίστριες αλλά ελάχιστοι εξειδικευμένοι επιστήμονες και επαγγελματίες.

Δεν είναι ντροπή να είσαι μπαρμπέρης όπως ήταν ο παππούς μου αλλά είναι καταστροφή να είσαι μια κοινωνία χωρίς αρκετούς προγραμματιστές ή μηχανικούς.

Τι τους κάνεις όμως και αυτούς τους λίγους που έχεις; Τους αναγκάζεις να φύγουν από μια χώρα που τη δουλειά την παίρνει ο κολλητός και όχι ο ικανότερος ή στην καλύτερη περίπτωση τους υποαπασχολείς.

Έτσι, μένουμε με μια οικονομία που ούτε τις ανάγκες του πληθυσμού της σε τρόφιμα δεν μπορεί να καλύψει χωρίς εισαγωγές. Κάποιος πρέπει να παράγει (και να εξάγει) για να διατηρήσουμε το επίπεδο ζωής μας. Όσο αυτοί που το κάνουν είναι πολύ λίγοι μην περιμένετε να βελτιωθεί η μοίρα μας όποιος κι αν κυβερνά και όποια πολιτική και αν ακολουθεί.

in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου