6 Απριλίου 2013

«Η ομορφότερη εισαγγελέας των ΗΠΑ» έβαλε σε μπελάδες τον Ομπάμα

Εντονες επικρίσεις δέχτηκε ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, επειδή σε εκδήλωση συγκέντρωσης χρημάτων τόλμησε να χαρακτηρίσει τη γενική εισαγγελέα της Καλιφόρνια, Καμάλα Χάρις, ως «την πιο όμορφη γενική εισαγγελέα της χώρας». Οι επικριτές του ανέφεραν ότι το σχόλιο αντικατοπτρίζει τα εμπόδια που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες στον χώρο εργασίας τους και ο αμερικανός πρόεδρος έσπευσε να ζητήσει συγγνώμη.
Μιλώντας μετά τη Χάρις σε εκδήλωση στην Καλιφόρνια, ο Μπαράκ Ομπάμα είπε ότι «είναι σπουδαία και αφοσιωμένη και σκληρή και είναι αυτό που χρειάζεται όποιος ασχολείται με το νόμο και είναι βέβαιη ότι ο καθένας παίρνει αυτό που του αξίζει».
«Και, επίσης, τυχαίνει να είναι η πιο όμορφη γενική εισαγγελέας στη χώρα. Είναι αλήθεια. Ελάτε τώρα. Και είναι σπουδαία φίλη και με στηρίζει εδώ και πάρα πολλά χρόνια», πρόσθεσε ο Ομπάμα.
Την Παρασκευή, ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι ο πρόεδρος μίλησε με την γενική εισαγγελέα, προκειμένου να ζητήσει συγγνώμη για τα όσα προκάλεσαν τα -αν μη τι άλλο- κολακευτικά σχόλιά του.

ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου