3 Απριλίου 2013

Ταυτοποιήθηκαν οι δράστες του ξυλοδαρμού του φοιτητή για την απόδειξη

Ο 22χρονος σερβιτόρος του μαγαζιού και ο 30χρονος πορτιέρης είναι σύμφωνα με την αστυνομία οι δράστες που επιτέθηκαν στον 20χρονο φοιτητή στην Κομοτηνή, σε βάρος των οποίων σχηματίζεται δικογραφία. Η επίθεση σε βάρος του 20χρονου φοιτητή Γιάννη Γκερέκου σημειώθηκε αργά το βράδυ της περασμένης Παρασκευής, όταν ο 20χρονος Κερκυραίος με άλλα τρία άτομα διασκέδαζαν σε μαγαζί, στην κεντρική πλατεία Κομοτηνής.

Όταν ήρθε η ώρα του λογαριασμού, η παρέα των τεσσάρων φοιτητών, αν και τη ζήτησε, δεν έλαβε την απόδειξη με αποτέλεσμα να φύγουν χωρίς να πληρώσουν όπως ορίζει ο σχετικός νόμος.

Ενώ απομακρύνονταν από το μαγαζί, ο 20χρονος δέχτηκε χτύπημα στο κεφάλι, για το οποίο θα πρέπει να πάει στην Αθήνα ώστε να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση.
Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η αστυνομία για την υπόθεση, αναφέρονται τα εξής:

Τη διερεύνηση της υπόθεσης ανέλαβε το Τμήμα Ασφαλείας Κομοτηνής, μετά από καταγγελία του 20χρονου φοιτητή, ότι τις πρώτες πρωινές ώρες της 30/3/2013, δέχθηκε επίθεση, σε δρόμο της Κομοτηνής, από δυο άγνωστους άνδρες, από τους οποίους ο ένας βιαιοπράγησε σε βάρος του.

Σύμφωνα με την καταγγελία, λίγο πριν είχε αποχωρήσει μαζί με φίλους του από κατάστημα της πόλης, κάνοντας χρήση του δικαιώματος τους να μην καταβάλλουν το αντίτιμο των ποτών που κατανάλωσαν, καθώς οι υπεύθυνοι του καταστήματος δεν τους παρέδιναν τη σχετική απόδειξη πληρωμής.

Από τα στοιχεία της αστυνομικής έρευνας, διακριβώθηκε ότι δράστες είναι δύο ημεδαποί, ηλικίας 30 και 22 ετών, για τους οποίους διερευνάται η ύπαρξη σχέσης εργασίας – απασχόλησης στο συγκεκριμένο κατάστημα. Όπως προέκυψε, μετά το περιστατικό στο κατάστημα, αναζήτησαν από κοινού και εντόπισαν τον φοιτητή – παθόντα, ενώ ο 30χρονος δράστης τον χτύπησε, προκαλώντας του σωματικές βλάβες.

Οι δράστες αναγνωρίστηκαν από τους φίλους του θύματος, ενώ ο 22χρονος κατά την προσαγωγή - εξέταση του στο Τμήμα Ασφαλείας Κομοτηνής αποδέχτηκε την πράξη του.

Σε βάρος του 30χρονου σχηματίστηκε δικογραφία για πρόκληση βαριάς σωματικής βλάβης, ενώ η κατηγορία για τον 22χρονο αφορά την ηθική αυτουργία στην πράξη αυτή. Την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Κομοτηνής.

ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου