19 Φεβρουαρίου 2013

Διαμαρτυρία έξω από τον τελικό της Eurovision

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το χώρο που πραγματοποιήθηκε ο ελληνικός τελικός της Eurovision, στο Gazi Music Hall (Πειραιώς και Ιερά Οδός) έκαναν οι απλήρωτοι εργαζόμενοι/απολυμένοι των Metropolis και αλληλέγγυοι. Έντονη η παρουσία αστυνομικών δυνάμεων
Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωση τους οι απλήρωτοι εργαζόμενοι/απολυμένοι των Metropolis, η συγκέντρωση «αποτελεί κορύφωμα του αγώνα που δίνουμε για περισσότερο από ένα χρόνο προκειμένου να αποτρέψουμε τη ληστεία των οφειλόμενων μισθών και των αποζημιώσεών μας από τον επιχειρηματία Ανδρέα Κουρή», ιδιοκτήτη των Metropolis και του τηλεοπτικού καναλιού MAD.

«Σε ότι αφορά το κλίμα τεχνητής έντασης που επιχειρήθηκε να καλλιεργηθεί τις τελευταίες μέρες, μέσω δημοσιευμάτων στον ηλεκτρονικό τύπο από τα παπαγαλάκια του Ανδρέα Κουρή και τα γραφεία του MAD TV ενόψει της σημερινής μας κινητοποίησης, οφείλουμε να απαντήσουμε ότι οι εργατικοί αγώνες δεν τρομοκρατούνται, ούτε λογοκρίνονται. Συνεχίζονται… Δεν υποχωρούμε αν δεν δικαιωθούμε», τονίζουν.

Κάλεσμα στη συγκέντρωση έχουν πραγματοποιήσει πλήθος Σωματείων, ενώ όπως επισημαίνουν οι εργαζόμενοι/απολυμένοι στα Metropolis «στη διάδοση τους καλέσματος μας έχει συμβάλλει κι ένας ακόμη μεγάλος αριθμός εργατικών και πολιτικών συλλογικοτήτων που ανέλαβε με κάθε τρόπο να μεταφέρει προς όλες τις κατευθύνσεις το μήνυμα του αγώνα μας. Για εμάς -πέρα από συγκινητική- αυτή η ανταπόκριση μάς υποδηλώνει ότι ο κάθε μαχητικός αυτοοργανωμένος εργατικός αγώνας - όπου κι αν αναπτύσσεται- μπορεί να αγκαλιαστεί, να πλαισιωθεί και να διευρυνθεί. Κι ότι η αλληλεγγύη είναι το μοναδικό όπλο που μπορεί να του δώσει τη δυνατότητα να κορυφωθεί μέχρι τη νίκη του».

Ολόκληρο το κάλεσμα των εργαζομένων/απολυμένων στα Metropolis

Μπορεί ο επιχειρηματίας Ανδρέας Κουρής να ισχυρίζεται εδώ κι ένα χρόνο ότι δεν έχει χρήματα να πληρώσει τους μισθούς και τις αποζημιώσεις που οφείλει στους απολυμένους των καταστημάτων Metropolis, αλλά για τη διοργάνωση πανάκριβων εκδηλώσεων, όπως αυτή της Eurovision, φαίνεται ότι τα βρίσκει.

Η τελευταία μανούβρα του Ανδρέα Κουρή, να αναλάβει την διοργάνωση άλλης μίας φιέστας –αυτή τη φορά της Eurovision– και μάλιστα με απευθείας ανάθεση από το διοικητικό συμβούλιο της ΕΡΤ, γεννάει πολλά ερωτήματα και παράλληλα προκαλεί. Πρώτα απ’ όλους, προκαλεί εμάς τους απολυμένους των καταστημάτων Metropolis, που γνωρίζουμε από πρώτο χέρι το ποιόν του εργοδότη Ανδρέα Κουρή. Ο οποίος, ως «επιτυχημένος επιχειρηματίας» και ιδιοκτήτης του ομίλου MAD, από τότε που εξαγόρασε την αλυσίδα καταστημάτων Metropolis, πριν από 3 χρόνια, κατάφερε να κλείσει 13 καταστήματα, να βάλει την επιχείρηση στο Άρθρο 99 και να απολύσει 180 εργαζόμενους. Σχεδόν στους μισούς από αυτούς αρνείται μέχρι και σήμερα να καταβάλει δεδουλευμένα και αποζημιώσεις, με το σύνολο των οφειλόμενων να ξεπερνάει τα 600.000 ευρώ.


Απέναντι στην επιχειρούμενη ληστεία των μισθών και των αποζημιώσεών μας, αποφασίσαμε να αντιδράσουμε. Για περισσότερο από ένα χρόνο δίνουμε έναν αμείωτο σε ένταση αγώνα, στο δρόμο και στα δικαστήρια, έχοντας αποφασίσει να μη χαρίσουμε ούτε μια σταγόνα από τον ιδρώτα μας στον Ανδρέα Κουρή.

Με την πραγματοποίηση περίπου 60 συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας, με τη συμπαράσταση σωματείων και συλλογικοτήτων, έξω από τα καταστήματα των Metropolis που είχαν απομείνει (στην Πανεπιστημίου, στο Χαλάνδρι, στη Θεσσαλονίκη και στο Mall, όπου πραγματοποιήθηκε και πορεία μέσα στο εμπορικό κέντρο), στο σημερινό κατάστημα της Σταδίου, στα γραφεία της επιχείρησης, στην Επιθεώρηση Εργασίας, έξω από τις δικαστικές αίθουσες, αλλά και έξω από μία ακόμη φιέστα του Ανδρέα Κουρή, τα βραβεία MAD. Και, μέχρι στιγμής, έχοντας πετύχει την καταδίκη του Ανδρέα Κουρή σε 27 μήνες φυλάκιση με 3ετή αναστολή και χρηματικό πρόστιμο 7.800€.

Αντιλαμβανόμενοι ότι το χρηματικό ποσό που οφείλει ο Ανδρέας Κουρής σε εμάς τους απολυμένους σχεδόν ισοδυναμεί με αυτό που απαιτείται για την πανάκριβη διοργάνωση της Eurovision, καθώς και ότι, επενδύοντας αυτά τα χρήματα –που παρακρατεί παράνομα από εμάς– στη διοργάνωση μίας ακόμη φιέστας (μετά την περσινή διοργάνωση των βραβείων MAD) o Ανδρέας Κουρής αποσκοπεί να αυγατίσει την περιουσία του στην πλάτη μας, θεωρούμε άκρως προκλητική και θρασύτατη τη συγκεκριμένη του ενέργεια.

Η διοργάνωση της Eurovision δεν αποτελεί πρόκληση μόνο για εμάς τους απολυμένους των Metropolis. Η απευθείας ανάθεση του ελληνικού τελικού της Eurovision από την ΕΡΤ στο MAD TV του Ανδρέα Κουρή αποτελεί πρόκληση για όλους τους εργαζόμενους που αυτή τη στιγμή υποφέρουν κάτω από την εφαρμογή των σκληρών μέτρων λιτότητας.

Διότι, πέρα από την εμμονή στη διοργάνωση ενός τέτοιου πολυδάπανου διαγωνισμού την ώρα που ο κόσμος πεινάει, το γεγονός ότι ένας κρατικός φορέας τον παραχωρεί δωρεάν (μαζί με ένα κομμάτι των κερδών) σε έναν ιδιώτη, για τον οποίο εδώ και καιρό βουίζει ολόκληρη η αγορά για τις τεράστιες οφειλές του προς το Δημόσιο, τους εργαζόμενους και πληθώρα άλλων πιστωτών, αποδεικνύει ότι η περιβόητη διαπλοκή, αντίθετα από τις βαρύγδουπες εξαγγελίες, ζει και βασιλεύει!

Κορυφώνοντας τον δίκαιο αγώνα μας και μέχρι την πλήρη δικαίωσή του, καλούμε σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τον ελληνικό τελικό της Eurovision στο GAZI MUSIC HALL (Πειραιώς & Ιερά Οδός) τη ΔΕΥΤΕΡΑ 18 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ, στις 7:30 μ.μ.

tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου