18 Φεβρουαρίου 2013

Ελληνικός Χρυσός Α.Ε: Ευτυχώς δεν θρηνήσαμε ανθρώπινες ζωές

Κλιμακούμενη επίθεση εναντίον των επενδύσεών της καταγγέλλει σε ανακοίνωσή της η Ελληνικός Χρυσός Α.Ε. αναφερόμενη στην εγκληματική επίθεση κουκουλοφόρων στο εργοτάξιο των εγκαταστάσεών της στις Σκουριές Χαλκιδικής. Η ανακοίνωση της εταρίας έχει ως εξής:
«Η εταιρεία Ελληνικός Χρυσός Α.Ε. με λύπη της ανακοινώνει απρόκλητη επίθεση στις εγκαταστάσεις της στις Σκουριές Χαλκιδικής, τα μεσάνυχτα του Σαββάτου, 16ης Φεβρουαρίου.
Προκλήθηκαν σημαντικές υλικές ζημιές χωρίς - ευτυχώς- να θρηνήσουμε ανθρώπινες ζωές.
Το επεισόδιο αυτό αποτελεί κορύφωση της κλιμακούμενης επίθεσης κατά των επενδύσεων μας και δεν αποτελεί έκπληξη για τούς ιθύνοντες και όσους παρακολουθούν τις εξελίξεις στην υπόθεση αυτή.
Περιττό να τονίσουμε πως η εταιρεία Ελληνικός Χρυσός Α.Ε. κατέχει όλες τις απαιτούμενες άδειες και όλες οι ενέργειες της στην περιοχή του έργου γίνονται σύμφωνα με τις νόμιμες διαδικασίες και υπό την εποπτεία των αρμοδίων Αρχών. Τα μέτρα που λαμβάνονται για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος υπερκαλύπτουν τις απαιτήσεις της Ελληνικής και Ευρωπαϊκής νομοθεσίας.
Η εταιρεία θεωρεί δεδομένο πως έχει τη στήριξη της πλειοψηφίας της κοινωνίας στην ευρύτερη περιοχή της Χαλκιδικής και από τότε που ανέλαβε τα μεταλλεία τον Φεβρουαρίου του 2012, και μόλις σε ένα χρόνο, τριπλασίασε την εργατική της δύναμη από 400 σε 1200 μόνιμους υπαλλήλους και εργατοτεχνίτες.
Η εταιρεία μας εχει απόλυτη εμπιστοσύνη στους δημοκρατικούς θεσμούς και τα όργανα της Ελληνικής Πολιτείας.
Δεν κατανοούμε τις επιθέσεις αυτές.
Καταδικάζουμε απερίφραστα κάθε μορφή βίας από όπου και αν προέρχεται καικάνουμε έκκληση στις Αρχές και σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς ναυπερασπίσουν τηννομιμότητα και να στηρίξουν κάθε επενδυτική προσπάθεια στην χώρα μας, τόσο ζωτικής σημασίας για την οικονομική της ανάκαμψη».

ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου